Monday, September 27, 2010

Ο Κώστας Γαβράς «διδάσκει» ψηφιακό σινεμά

  • Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης θα δώσει master class στο πλαίσιο του 2ου Ρublic Digital Festival

Κινηματογραφικό master class πρόκειται να παραχωρήσει ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς στο βιβλιοπωλείο Ρublic της Πλατείας Συντάγματος, στηρίζοντας έτσι τη γενικότερη προσπάθεια του 2oυ Ρublic Digital Festival, στόχος του οποίου είναι η δημιουργία και προβολή κινηματογραφικού έργου από νέους με κάθε δυνατό μέσο. Η συμμετοχή του διεθνούς φήμης αρκά σκηνοθέτη θα γίνει την Παρασκευή 8 Οκτωβρίου, λίγες ημέρες πριν από τη λήξη του φεστιβάλ και την απονομή των βραβείων, που θα πραγματοποιηθεί στον κινηματογράφο Οπερα την Τρίτη 12 Οκτωβρίου.

Το 2nd Ρublic Digital Festival είναιένας διαδικτυακός διαγωνισμός ψηφιακών φιλμ που εντάσσονται σε διάφορες κατηγορίες. Συγκεκριμένα: Στο «Video clip στα μέτρα σου» οι συμμετέχοντες δημιουργούν τα δικά τους βιντεοκλίπ επιλέγοντας το αγαπημένο τους μουσικό κομμάτι ή δημιουργούν τη δική τους μουσική και εν συνεχεία την ντύνουν με εικόνες. Το «Κάν΄ το όπως θες» επιτρέπει στον συμμετέχοντα να αντλήσει έμπνευση από ένα αντικείμενο ενδιαφέροντός του. Στην τρίτη κατηγορία, «Κοινωνικό μήνυμα, Ι have to say», οι συμμετέχοντες δημιουργούν ένα σποτ με κοινωνικό μήνυμα για το περιβάλλον, τις ειδικές κοινωνικές ομάδες κτλ. Η καθημερινότητα και οι ιδιαίτερες στιγμές, ο τρόπος με άλλα λόγια που ζούμε στην πόλη μας, είναι το θέμα της κατηγορίας «Μια εβδομάδα στην πόλη μου» ενώ στο «Funny video» οι διαγωνιζόμενοι στέλνουν τις πιο αστείες ή «περίεργες» στιγμές που απαθανάτισαν με την κάμερά τους. Μία ακόμη κατηγορία, οι «Καλοκαιρινές διακοπές», περιέχει βίντεο που έχουν γυριστεί την περίοδο των διακοπών.

Στους βασικούς όρους της διοργάνωσης είναι ότι το αρχικό υλικό σε όλα τα έργα θα πρέπει να έχει γυριστεί με ψηφιακό μέσο (κινητό τηλέφωνο, ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, ψηφιακή κάμερα), να έχει μονταριστεί σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και να μην ξεπερνά τη διάρκεια των 5 λεπτών.

Καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ είναι για δεύτερη χρονιά ο κριτικός κινηματογράφου και δημοσιογράφος Δημήτρης Δανίκας ενώ, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, πρόεδρος της εφετινής κριτικής επιτροπής είναι ο Σάκης Ρουβάς.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=357121&dt=28/09/2010#ixzz10nbt3oTl

No comments: