Wednesday, September 8, 2010

Οι ταινίες της εβδομάδας από 8 Σεπτεμβρίου

 
Ο Τζέιντεν Σμιθ ετοιμάζεται να γίνει πρωταθλητής στο κουνγκ φου, υπό τις οδηγίες του δασκάλου του, Τσάκι Τσαν 
Με επτά ταινίες συνεχίζεται ο κινηματογραφικός Σεπτέμβρης. Δύο... τέρατα του σινεμά, οι Κυνηγοί και το Καράτε Κιντ επιστρέφουν σε νέες περιπέτειες. Κατά τα άλλα η Ντρου Μπάριμορ αναλαμβάνει ακόμα έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε ρομαντική κομεντί, ενώ ο Νιλ Τζόρνταν σκηνοθετεί τον Κόλιν Φάρελ σε ένα κινηματογραφικό παραμύθι.
  • The Karate Kid
Η... ένοχη εφηβική μας απόλαυση επιστρέφει με νέο περιτύλιγμα και καινούριους πρωταγωνιστές. Ο 12χρονος Ντρε Πάρκερ (Τζέιντεν Σμιθ, γιος του Γουίλ Σμιθ) αναγκάζεται να μετακομίσει από το Ντιτρόιτ στην Κίνα. Εκεί αρχίζουν τα προβλήματα, ώσπου ο Ντρε γνωρίζει τον Κύριο Χαν (Τσάκι Τσαν), αυθεντία στο κουνγκ φου, ο οποίος αναλαμβάνει να τον διδάξει τα μυστικά της τέχνης του.

Σκηνοθεσία: Χάραλντ Ζουάρτ
Σενάριο: Κρίστοφερ Μέρφι
Πρωταγωνιστούν: Τζέιντεν Σμιθ, Τσάκι Τσαν
  • Από Μακριά και Αγαπημένοι
Έναν έρωτα εξ' αποστάσεως ζουν η Έριν (Ντρου Μπάριμορ) και ο Γκάρετ (Τζάστιν Λονγκ). Παρά τα εμπόδια που προκαλεί η απόσταση που τους χωρίζει οι δυο τους θα στηριχτούν σε μηνύματα και νυχτερινά τηλεφωνήματα για να καταφέρουν να έρθουν πιο κοντά.

Σκηνοθεσία: Νανέτ Μπέρνστιν
Σενάριο: Γκέοφ ΛαΤουλίπ
Πρωταγωνιστούν: Τζάστιν Λονγκ, Ντρου Μπάριμορ
  • Οι Κυνηγοί
Μια περιπέτεια που έχει ως στόχο να επανεφεύρει το σύμπαν των Κυνηγών (Predators), της καλτ ταινίας επιστημονικής φαντασίας. Μία ομάδα επίλεκτων μαχητών τοποθετούνται σε έναν εξωγήινο πλανήτη ως…θηράματα. Όλα τα μέλη της ομάδας είναι δολοφόνοι – μισθοφόροι, κατάδικοι, μέλη της Γιακούζα – εκτός από έναν ατιμασμένο γιατρό. Οι ανθρώπινοι αυτοί «κυνηγοί» θα πρέπει να επιβιώσουν στον γεμάτο κινδύνους πλανήτη, ενώ μια νέα γενιά εξωγήινων Κυνηγών βρίσκεται στα ίχνη τους με στόχο να τους εξολοθρεύσει.

Σκηνοθεσία: Νίμροντ Αντάλ
Σενάριο: Άλεξ Λίτβακ, Μάικλ Φιντς
Πρωταγωνιστούν: Έντριαν Μπρόντι, Λόρενς Φίσμπερν, Τόφερ Γκρέις
  • Ondine
Ο Σίρακους (Κόλιν Φάρελ) είναι ένας ψαράς του οποίου η ζωή μεταμορφώνεται όταν σώζει μια όμορφη και μυστηριώδη γυναίκα μέσα από την θάλασσα. Η κόρη του Άνι πιστεύει ότι η Οντίν (Αλίσια Μπαχλέντα) είναι ένα μαγικό πλάσμα της θάλασσας που θα φέρει την ευτυχία στη ζωή τους. Το παρελθόν, ωστόσο, της κοπέλας έρχεται να στοιχειώσει την ευτυχία.

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Νιλ Τζόρνταν
Πρωταγωνιστούν: Κόλιν Φάρελ, Αλίσια Μαχλέντα
  • Η Ηδονή
Άλλη μια κλασική ταινία βρίσκει το δρόμο της στις αίθουσες, την ώρα που το καλοκαίρι φεύγει. Ένας ηλικιωμένος άντρας που προσπαθεί μάταια να μεταμφιέσει την ηλικία του πίσω από μια μάσκα, οι χαρούμενες πόρνες ενός βιεννέζικου οίκου ανοχής που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν για λίγο την πόλη και να ταξιδέψουν στην επαρχία, ο παθιασμένος δεσμός ανάμεσα σε μια γυναίκα και έναν άντρα ο οποίος σύντομα μεταμορφώνεται σε μίσος και αποστροφή.

Σκηνοθεσία: Μαξ Όφιλς
Σενάριο: Μαξ Όφιλς, Ζακ Νατανσόν
Πρωταγωνιστούν: Πιέρ Μπρασέρ, Ανρί Κρεμιέ
  • Η Έλενα και οι Άντρες
Αυτή η ταινία του 1956 με τον Ζαν Ρενουάρ επιστρέφει στις κινηματογραφικές αίθουσες. Η Πολωνή πριγκίπισσα Έλενα πιστεύει πως γεννήθηκε για να είναι φύλακας-άγγελος ιερών σκοπών και διαπρεπεών ανδρών. Μόνο όταν οι άνδρες την έχουν ανάγκη ενδιαφέρεται για εκείνους,  ενώ τους εγκαταλείπει μόλις βρουν και επιτύχουν τους στόχους τους. Ώσπου γίνεται το μήλον της έριδος μεταξύ δύο ανδρών που εμπλέκονται με διαφορετικούς τρόπους σε μια πολιτική συνωμοσία.

Σκηνοθεσία/Σενάριο: Ζαν Ρενουάρ
Πρωταγωνιστούν: Ίνγκριντ Μπέργκμαν, Ζαν Μαρέ, Μελ Φερέρ
  • Winx Club: Το Μυστικό του Χαμένου Βασιλείου
Λίγο πριν ανοίξουν τα σχολεία έρχεται στις αίθουσες η ταινία κινουμένων σχεδίων Winx Club: Το Μυστικό του Χαμένου Βασιλείου. Πριν από 16 χρόνια, οι πιο ισχυροί μάγοι της Μαγικής Διάστασης πολέμησαν με αυτοθυσία ενάντια στο απόλυτο κακό. Πλέον, η μοίρα του βασιλείου βρίσκεται στα χέρια ενός νεαρού κοριτσιού: της Μπλουμ, της νεράιδας της φλόγας του Δράκου.
Η ταινία φέρνει στη μεγάλη οθόνη τους ήρωες διάσημης ιταλικής τηλεοπτικής σειράς.

Σκηνοθεσία: Ιγκνίσιο Στράφι

No comments: