Sunday, June 8, 2008

«DUNE» 24 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ...


Το δρόμο για τις κινηματογραφικές αίθουσες αναμένεται να βρει για δεύτερη φορά μετά από 24 χρόνια, η ταινία επιστημονικής φαντασίας, Dune.

Πρόκειται για το βραβευμένο (1965) μυθιστόρημα του Φρανκ Χέμπερτ, που μας μεταφέρει στον πλανήτη των ερήμων, Αρράκις -ή αλλιώς Dune- στον οποίο αντίπαλες φατρίες δίνουν σκληρό αγώνα για τον έλεγχο του σπάνιου μπαχαρικού Μελάνζ.

Ο Χέμπερτ έδωσε συνέχεια στο Dune με πέντε ακόμα έργα. Το κλασικό Dune επανέφεραν στο προσκήνιο το 1999 ο γιος του συγγραφέα, Μπράιαν Χέμπερτ και ο Κέβιν Άντερσον με μια νέα σειρά βιβλίων. Το 2000 μεταφέρθηκε στη μικρή οθόνη σε μια μίνι σειρά, που τιμήθηκε μάλιστα με δύο βραβεία Emmy.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το Dune μετενσαρκώνεται σε κινηματογραφικό έργο. Το 1984, ο δημιουργός του «Ανθρώπου Ελέφαντα», Ντέιβιντ Λιντς επιχείρησε να κινηματογραφήσει το συγγραφικό αυτό έπος, χωρίς να εισπράξει τις αναμενόμενες κριτικές. Στην επανέκδοση του φιλμ, από την Paramount Pictures, οι Μπράιαν Χέμπερτ και ο Κέβιν Άντερσον θα αναλάβουν την παραγωγή, ενώ όσον αφορά στην σκηνοθεσία γίνεται λόγος για τον Πήτερ Μπεργκ.

No comments: