Monday, June 9, 2008

ΙΟΜ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ

Το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Ψηφιακός Κινηματογράφος: Τάσεις & προοπτικές» την Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2008 με στόχο να αναδείξει όλα τα ζητήματα που αλλάζουν με την εισαγωγή της ψηφιακής τεχνολογίας στην κινηματογραφική βιομηχανία και να θέσει τις βάσεις για την έναρξη ενός εποικοδομητικού διαλόγου που θα συμβάλει στην επίσπευση της πορείας της χώρας μας προς την ψηφιακή προβολή.

Τις εργασίες της ημερίδας θα χαιρετίσει ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης και η Γενική Γραμματέας Επικοινωνίας Μαργαρίτα Παπαδά - Χειμώνα. Εισηγητές της πρώτης ενότητας είναι οι David Hancock, Επικεφαλής Κινηματογράφου στο Screen Digest, Francisco Javier Cabrera Blázquez, Ερευνητής στο Νομικό Τμήμα του Ευρωπαϊκού Οπτικοακουστικού Παρατηρητηρίου, Γιώργος Παπαλιός, Πρόεδρος Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου και Βασίλης Κεσίσογλου, Σύμβουλος του Υπουργείου Πολιτισμού. Στη δεύτερη ενότητα θα μιλήσουν οι κ.κ. Peter Wilson, Διευθυντής ομάδας νέων τεχνολογιών του European Digital Cinema Forum, Χριστίνα Κάλλας – Καλογεροπούλου, Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Σεναριογράφων, Επίκ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Δημήτρης Ποντίκας Σκηνοθέτης – Παραγωγός, Αντιπρόεδρος Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών, Βασίλης Κατσούφης, Πρόεδρος Συνδέσμου Ανεξάρτητων Παραγωγών Οπτικοακουστικών Έργων, Luc Pourrinet από το εργαστήριο επεξεργασίας φιλμ Arane-Gulliver, Αγγελος Βισκαδουράκης, Διευθυντής Φωτογραφίας, Μέλος της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου & Τηλεόρασης - Οπτικοακουστικού Τομέα και Δέσποινα Μουζάκη, Επίκ. Καθηγήτρια στο Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, Διευθύντρια ΦΚΘ. Προσκεκλημένοι της τρίτης ενότητας είναι οι κ.κ. Antoine Virenque, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ομοσπονδίας των Ενώσεων Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών και Αντιπρόεδρος του European Digital Cinema Forum, Κίρα Κιτσοπανίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Sorbonne Nouvelle, Πέγκυ Καρατζοπούλου – Βάβαλη, Μέλος Διοικούσας Επιτροπής Ένωσης Διανομέων Κινηματογραφικών Ταινιών Ελλάδος, Μέλος της Executive Committee Europa Distribution και Λεωνίδας Παπαγεωργίου, Μέλος Δ.Σ. Πανελλήνιας Ένωσης Αιθουσαρχών Κινηματογράφου.

H ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων (Κέντρο Τύπου) της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης (Φραγκούδη 11 & Αλ. Πάντου, Καλλιθέα) και θα είναι ανοιχτή στο ευρύ κοινό. Προσέλευση 09:30. Επίσης, πληροφορίες σχετικά με την ημερίδα και το πρόγραμμα, μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Ινστιτούτου: www.iom.gr.

No comments: