Wednesday, June 11, 2008

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ «DIGITAL WAVE»

Για τρίτη συνεχή χρονιά, θα πραγματοποιηθεί φέτος, στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Διαγωνιστικό Τμήμα Ψηφιακών Ταινιών «Digital Wave».

Tο «Digital Wave», είναι ένα διαγωνιστικό πρόγραμμα αφιερωμένο αποκλειστικά στη σύγχρονη ελληνική ψηφιακή κινηματογραφική παραγωγή. Mένοντας πιστό στον πρωταρχικό του στόχο, την προώθηση όσων δημιουργών επιλέγουν την ψηφιακή τεχνολογία ως εργαλείο διεύρυνσης των εκφραστικών τους μέσων, το Digital Wave ανοίγει ακόμη περισσότερο τους ορίζοντές του. Σκοπός του είναι να αποτελέσει τον βασικό χώρο προβολής και ανάδειξης των νέων τάσεων στη σημερινή εγχώρια οπτικοακουστική παραγωγή που επηρεάζεται από τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες και τις εφαρμογές τους.

Έτσι, από τη φετινή διοργάνωση, το όριο στη διάρκεια των συμμετεχόντων παραγωγών αλλάζει (από 45 λεπτά και άνω που ίσχυε πέρυσι) και δικαίωμα συμμετοχής στο DigitalWave έχουν πλέον όλες οι ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας διάρκειας από 30 λεπτά και άνω, οι οποίες έχουν γυριστεί αποκλειστικά σε ψηφιακό φορμάτ (από κινητό τηλέφωνο έως High Definition) και η παραγωγή των οποίων έχει ολοκληρωθεί έως και 12 μήνες από την έναρξη του Φεστιβάλ.
Δεν γίνονται δεκτές ταινίες που έχουν πραγματοποιήσει εμπορική προβολή, έχουν διανεμηθεί σε βίντεο ή / και DVD ή έχουν προβληθεί στην τηλεόραση στην Eλλάδα ή την Kύπρο. Η ημερομηνία προθεσμίας για την υποβολή αιτήσεων είναι η Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου 2008. Η αίτηση συμμετοχής, καθώς και οι όροι συμμετοχής είναι διαθέσιμοι στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, www.filmfestival.gr.

No comments: