Wednesday, June 11, 2008

«ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΣΥΝΩΜΟΣΙΕΣ» ΣΤΗ ΣΑΝΓΚΑΗ

Για το διαγωνιστικό τμήμα του 11ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ της Σανγκάης που θα διεξαχθεί από το ερχόμενο Σάββατο 14 Ιουνίου ως το Σάββατο 21 του μηνός επελέγη η τελευταία ταινία του Βασίλη Βαφέα «Γυναικείες συνωμοσίες» (σκηνή από την ταινία, στη φωτογραφία). Πρόεδρος της εφετινής κριτικής επιτροπής θα είναι ο κινέζος σκηνοθέτης Γουόνγκ Καρ Βάι, γνωστός από τις ταινίες «2041» και «Ερωτική επιθυμία» (ο Καρ Βάι αντικατέστησε την αρχική επιλογή που ήταν ο Αντονι Μινγκέλα, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Απρίλιο). Οι «Γυναικείες συνωμοσίες» είναι η όγδοη μεγάλου μήκους ταινία του σκηνοθέτη και πραγματεύεται με σατιρική διάθεση τους πόθους και τρόμους του άνδρα στη μέση ηλικία.
Στο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ της Σανγκάης, που είναι ένα από τα σημαντικότερα της Ασίας, προβάλλονται 16 ταινίες, ενώ περίπου 300 φιλοξενούνται σε όλα τα προγράμματα. Ο σκηνοθέτης θα τιμήσει το φεστιβάλ με την παρουσία του μαζί με την ηθοποιό της ταινίας Τζένη Σκαρλάτου. Η ταινία «Γυναικείες συνωμοσίες» έκανε πρεμιέρα πέρυσι στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και προβλήθηκε εμπορικά στις αίθουσες της χώρας μας στα τέλη του περασμένου Μαρτίου.
Εκτός από την ταινία του Β. Βαφέα στο Φεστιβάλ της Σανγκάης θα προβληθεί επίσης η «Επιστροφή» του Βασίλη Δούβλη στο μη διαγωνιστικό τμήμα του Πανοράματος.

No comments: