Wednesday, May 19, 2010

Ο «Ορφέας» επιστρέφει στο Λος Αντζελες

Σε λίγες μέρες το ελληνικό σινεμά θα βρίσκεται στην καρδιά της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Με το  «Μαύρο Λιβάδι» του Βαρδή Μαρινάκη ξεκινά το Ελληνικό Κινηματογραφικό  Φεστιβάλ στο Λος Αντζελες

Με το «Μαύρο Λιβάδι» του Βαρδή Μαρινάκη ξεκινά το Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ στο Λος Αντζελες

Οχι, δεν μεταναστεύουν οι Ελληνες σκηνοθέτες. Ταινίες τους, όμως, θα προβληθούν (10-13/6) στο 4ο Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λος Αντζελες.

«Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε την ευκαιρία να προβάλουμε καταπληκτικές ελληνικές ταινίες, σκηνοθέτες και ταλέντα στη βιομηχανία θεάματος», αναφέρει η Αγγελική Γιαννακόπουλος, από τα ιδρυτικά στελέχη του Φεστιβάλ, όπως και η Ερση Δάνου που συμπληρώνει: «Μέσα στην τρέχουσα κρίση, θεωρούμε σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει η δυνατότητα να δούμε τη δουλειά νέων ταλαντούχων σκηνοθετών».

Οι ταινίες που διεκδικούν τα βραβεία «Ορφέας» είναι επτά ταινίες μυθοπλασίας, τέσσερα ντοκιμαντέρ και πέντε μικρού μήκους.

Το Φεστιβάλ ανοίγει με το «Μαύρο Λιβάδι» του Βαρδή Μαρινάκη. Από το πρόγραμμα φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ο «Κυνόδοντας» του Γιώργου Λάνθιμου, που έχει κάνει ήδη ένα γερό crash test σε αμερικανικό έδαφος. Προβλήθηκε πριν από λίγο καιρό στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης (ΜΟΜΑ) και ενθουσίασε τα αμερικανικά έντυπα («Νιου Γιορκ Τάιμς», «Τάιμ άουτ», «Βίλατζ Βόις»), που ανταποκρίθηκαν με διθυραμβικές κριτικές.

Θα προβληθούν ακόμα: «Ακαδημία Πλάτωνος» του Φ.Τσίτου, «Ο διαχειριστής» του Π. Χούρσογλου, το, γυρισμένο πέρυσι στην Πελοπόννησο, «Arcadia Lost» του Φ. Παπαμιχαήλ, «Τέσσερα μαύρα κοστούμια» του Ρ. Χαραλαμπίδη, «Η περίπτωση Ευρυδίκη» του Φ. Βιανέλλη.

Συμμετέχουν τα ντοκιμαντέρ: «Οι κολοσσοί του έρωτα» του Ν. Μιστριώτη, «Λεηλατώντας μια ματωμένη χώρα» του Τ. Παπαγιαννίδη, «Sugartown. Η επόμενη μέρα» του Κ. Τσακίρη, «Λαός και αντίσταση» του Τ. Κουλμάση.

Στις μικρού μήκους περιλαμβάνονται τα: «Ενα δέντρο μια φορά» του Π. Ράπα, «Γάτα εξ ουρανού» της Δ. Νικολοπούλου, «Ο πλανευτής του Γράμμου» του Β. Ευθυμίου, «Μεσετσίνα» της Σ. Εξάρχου, «Και εγώ για μένα» του Τζ. Γρηγοράκη.

No comments: