Monday, October 4, 2010

Στην εντατική ο Γιάννης Δαλιανίδης


Δύσκολες ώρες για τον μεγάλο μας σκηνοθέτη και σεναριογράφο Γιάννη Δαλιανίδη. Τις τελευταίες ώρες έχει μεταφερθεί στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης του «Ερρίκος Ντυνάν» σε σοβαρή κατάσταση.

Ο Γιάννης Δαλιανίδης μεταφέρθηκε την περασμένη Τετάρτη στο νοσοκομείο «Γιώργος Γεννηματάς» με πεσμένο αιματοκρίτη και πρόβλημα στη λειτουργία των νεφρών. Εγινε αμέσως εισαγωγή και οι πρώτες εξετάσεις έδειξαν ότι πρέπει να τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στην καρδιολογική κλινική, όμως την Παρασκευή το απόγευμα κι ενώ βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση, με επιθυμία των δικών του ανθρώπων -ήρθαν σε επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό του, ο οποίος εργάζεται στο «Ερρίκος Ντυνάν»-, μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής παρακολούθησης. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται σοβαρή αλλά σταθερή. Οι γιατροί πάντως δηλώνουν αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά και ο κ. Δαλιανίδης γρήγορα θα πάρει εξιτήριο.

Από την πρώτη στιγμή στο πλάι του βρίσκεται η οικονόμος του Δώρα, που δεν έφυγε καθόλου από τον προθάλαμο της Εντατικής, ενώ η επιστήθια φίλη του Μάρθα Καραγιάννη τον επισκέφτηκε το Σάββατο το πρωί. Εκπληκτος πληροφορήθηκε το συμβάν ο φίλος του Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος το προηγούμενο βράδυ της εσπευσμένης εισαγωγής του στο νοσοκομείο έτρωγε μαζί του σε γνωστό στέκι των Αθηνών.

«Η αλήθεια είναι ότι δεν αισθανόταν και πολύ καλά. Μου το έλεγε κατά τη διάρκεια της βραδιάς, αλλά κανένας δεν φαντάστηκε ότι θα εξελισσόταν έτσι την επομένη. Ενιωθε μια δυσφορία, τον συνόδευα στο σπίτι του, τον καληνύχτισα και την επομένη πληροφορήθηκα από τη Δώρα ότι μπήκαν στο “Γεννηματάς”» λέει ο Σπύρος Μπιμπίλας και συνεχίζει: «Η κατάστασή του είναι σοβαρή, όμως σήμερα (σ.σ.: Κυριακή απόγευμα) έχει τις αισθήσεις του και δείχνει να ξεπερνά σιγά-σιγά το πρόβλημα».

Και πριν από ένα χρόνο ο πιο εμπορικός σκηνοθέτης όλων των εποχών Γιάννης Δαλιανίδης νοσηλεύτηκε με ανάλογο πρόβλημα υγείας, αλλά γρήγορα το ξεπέρασε κι έπεσε με τα μούτρα στη δουλειά και στο νέο σενάριο ταινίας που έχει στα σκαριά. Του ευχόμαστε γρήγορα να είναι και πάλι κοντά μας, σιδερένιος και δυνατός.

ΡΟΥΛΑ ΜΠΡΑΪΜΙΩΤΟΥ, Espresso, 0

No comments: