Saturday, April 5, 2008

Η ΡΟΜΑΝΤΙΚΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΚΛΟΥΝΕΪ

Μια αισθηματική κομεντί, παρένθεση στις πολιτικοποιημένες ταινίες του

«Είσαι όπως εκείνα τα κοκτέιλ... Το πρώτο κατεβαίνει γλυκά γλυκά και τα επόμενα σε βαράνε στο κεφάλι», λέει σε μια σκηνή ο Τζορτζ Κλούνεϊ στη δημοσιογράφο που ερμηνεύει η Ρενέ Ζελβέγκερ. Εχει ποτέ ο ίδιος πει αυτή τη φράση στην πραγματική ζωή; «Οχι», απαντάει, «αλλά πολλές γυναίκες μπορεί να έχουν σκεφτεί αυτό που λέει αργότερα η Ρενέ: “Το μόνο που απεχθάνομαι περισσότερο στους άντρες που με φλερτάρουν είναι οι άντρες που δεν με φλερτάρουν”».

Πρωταγωνιστής στην ταινία, ο Κλούνεϊ κάνει στο «Leatherheads» την τρίτη του σκηνοθετική προσπάθεια. Λαμπερός και γοητετικός στα 47 του χρόνια (τα κλείνει τον Μάιο), βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας του και εκφράζει με σθένος τις πολιτικές του ανησυχίες - από την αντίθεσή του στον πόλεμο εναντίον του Ιράκ μέχρι την κινητοποίηση για να σταματήσει η γενοκτονία στο Νταρφούρ. Στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία έχει υποστηρίξει τον Ομπάμα, αλλά αρνήθηκε να γίνει «διαφημιστής» του, όπως έκανε για τη Χίλαρι ο Τζακ Νίκολσον με το τηλεοπτικό του σποτ.
Για το φιλμ «Leatherheads», που βγήκε τώρα στις αμερικανικές οθόνες και θα έρθει αργότερα στην Ευρώπη, ο Κλούνεϊ λέει: «Είναι τοποθετημένη στη δεκαετία του 1920 και μιλάει για τους αστέρες του ράγκμπι, τους ήρωες του πολέμου και ένα ερωτικό τρίο που γεννάει πολλές εκπλήξεις: εγώ παίζω τον προπονητή των Dodge, τον Κόνολι, η Ρενέ τη δημοσιογράφο Λέξι και ο Τζον Κρασίνσκι τον πρωταθλητή και ήρωα πολέμου Κάρτερ Ράδερφορντ»... [Η Καθημερινή, 6/4/2008]

No comments: