Sunday, February 27, 2011

Νάιτ Σιάμαλαν και «Sex and the City 2» σάρωσαν τα Χρυσά Βατόμουρα

Οι... χειρότεροι από τους κακούς
Οι πρωταγωνίστριες του Sex and the City δεν τα πήγαν και τόσο καλά αυτή τη φορά
Οι πρωταγωνίστριες του Sex and the City δεν τα πήγαν και τόσο καλά αυτή τη φορά   
Ο Τελευταίος μαχητής του ανέμου του Αμερικανού σκηνοθέτη Μ. Νάιτ Σιάμαλαν σάρωσε φέτος τα βραβεία της... χειρότερης ταινίας της χρονιάς, κατά την 31η απονομή των «Χρυσών Βατόμουρων», ενώ την τιμητική της είχε και η ταινία Sex and the city 2 με τις τέσσερις πρωταγωνίστριές της να ανακηρύσσονται χειρότερες ηθοποιοί.

Η ταινία του Σιάμαλαν, που ήταν υποψήφια σε εννέα κατηγορίες, κατάφερε τελικά να... επικρατήσει του Twilight Saga: Η έκλειψη και να αποσπάσει τα πλαστικά αγαλματίδια της χειρότερης ταινίας, του χειρότερου σεναρίου, της χειρότερης σκηνοθεσίας και του χειρότερου δεύτερου ανδρικού ρόλου, για τον Τζάκσον Ράθμποουν -ο τελευταίος ήταν φαβορί στην κατηγορία του, αφού ήταν υποψήφιος και για το ρόλο του στο Twilight Saga. Ο Τελευταίος μαχητής του ανέμου, που βασίστηκε σε μια τηλεοπτική σειρά, απέσπασε επίσης το βραβείο της χειρότερης τρισδιάστατης ταινίας, ισοπεδώνοντας την Τιτανομαχία που εμφανιζόταν... αχτύπητη σε αυτή την καινούρια κατηγορία βραβείων.

«Ο Τελευταίος μαχητής του ανέμου είναι το είδος της ταινίας που σε κάνει να πιστεύεις ότι οι παραγωγοί είχαν στο νου τους τα Βατόμουρα, όταν την γύριζαν» είπε ο ιδρυτής των «Χρυσών Βατόμουρων», Τζον Γουίλσον, προκαλώντας ασυγκράτητα γέλια στο κοινό που παραβρέθηκε στο Μπάρνσνταλ Γκάλερι Θίατερ του Λος Άντζελες.

Τα «Χρυσά Βατόμουρα» δεν παρέλειψαν να τιμήσουν και άλλη μία ταινία που «θάφτηκε» από τους κριτικούς το 2010: Το Sex and the city 2 κέρδισε το βραβείο του χειρότερου σίκουελ, ενώ οι τέσσερις πρωταγωνίστριες -Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κάτραλ, Κριστίν Ντέιβις και Σίνθια Νίξον- πήραν ομαδικά το βραβείο του χειρότερου καστ και ξεχωριστά η καθεμία το βραβείο της χειρότερης ερμηνείας πρώτου γυναικείου ρόλου.

Ο Άστον Κούτσερ τιμήθηκε ως χειρότερος άνδρας ηθοποιός για τις ταινίες Killers και Valentine's day, ενώ η Τζέσικα Άλμπα κέρδισε το αγαλματίδιο του β΄ γυναικείου ρόλου και για τις τέσσερις ταινίες, στις οποίες συμμετείχε το 2010: Ο δολοφονός μέσα μου, Γονείς της συμφοράς, Machete και Valentine's day.

Τα σατιρικά «Χρυσά Βατόμουρα» απονέμονται κατά παράδοση μία ημέρα πριν από τα βραβεία Όσκαρ και συνήθως -όπως έγινε και φέτος- κανείς από τους βραβευθέντες δεν τιμά με την παρουσία του τη διοργάνωση. Πέρυσι, πάντως, η Σάντρα Μπούλοκ έκανε αίσθηση, όταν εμφανίστηκε για να παραλάβει το αντιβραβείο της, μία ημέρα προτού της απονεμηθεί το Όσκαρ. Άλλη μία ηθοποιός που απέδειξε ότι έχει αρκετό χιούμορ και αυτοσαρκασμό ήταν το 2005 η Χάλε Μπέρι.

Το αγαλματίδιο αποτελείται από ένα βατόμουρο σε μέγεθος μπάλας του γκολφ, βαμμένο χρυσό, που στηρίζεται πάνω σε μια παλιά μπομπίνα φιλμ. Η αξία του δεν ξεπερνάει τα 5 δολάρια. ΑΠΕ/Γαλλικό, Newsroom ΔΟΛ

No comments: