Wednesday, February 2, 2011

Παριζιάνικες Κάννες με Γούντι Αλεν και Κάρλα Μπρούνι


    
Την πρεμιέρα της στο 64ο φεστιβάλ των Κανών θα κάνει η τελευταία 41η ταινία μεγάλου μήκους του Γούντι Αλεν, το «Midnight in Paris», η οποία σύμφωνα με ανακοίνωση του φεστιβάλ θα σηκώσει την αυλαία την Τετάρτη 11 Μαίου. Αν το καλοσκεφτούμε, βέβαια, δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού η Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί είναι μια από τις ηθοποιούς της ταινίας, γεγονός που αυτομάτως δίνει πολιτική χροιά στο φεστιβάλ, στο οποίο δεν αποκλείεται να δώσει το παρόν ο πρωθυπουργός της χώρας Νικολά Σαρκοζί.

Σύμφωνα με τον καλλιτεχνικό διευθυντή του φεστιβάλ Τιερί Φρεμό, το «Midnight in Paris» είναι μια επιστολή αγάπης του Γούντι Αλεν προς την Πόλη του Φωτός αλλά και μια ταινία που δίνει την ευκαιρία στον δημιουργό της να επανέλθει βαθύτερα σε θέματα που τα τελευταία χρόνια τον προβληματίζουν στις ταινίες του: «την σχέση μας με την Ιστορία, την Τέχνη, την απόλαυση και την ζωή.»
Στο φιλμ παίζουν επίσης οι Οουεν Γουίλσον, Ρέιτσελ Μακ Ανταμς, Εντριαν Μπρόντι, Κάθι Μπέιτς και Μαριόν Κοτιγιάρ. Το 64ο φεστιβάλ των Κανών θα διαρκέσει από την Τετάρτη 11 Μαίου ως και την Κυριακή 22 του μηνός. Πρόεδρος της εφετινής κριτικής επιτροπής θα είναι, ως γνωστόν, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο.

No comments: