Wednesday, February 23, 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από 24 Φεβρουαρίου


Η Νάταλι Πόρτμαν στην ταινία «Μόνο το Σεξ Δεν Φτάνει»
Η Νάταλι Πόρτμαν στην ταινία «Μόνο το Σεξ Δεν Φτάνει»  
Από όλα έχει ο κινηματογραφικός μπαξές αυτή την εβδομάδα, εβδομάδα των Όσκαρ και του κόκκινου χαλιού. Θρίλερ με θρησκευτικά στοιχεία, αισθηματικές κομεντί, βραβευμένες ταινίες και την... επιστροφή του πολυαγαπημένου Πήτερ Γουίαρ πίσω από την κάμερα.
  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο in.gr Ψυχαγωγία
Η Τελετή

Ο Άντονι Χόπκινς επιστρέφει σε ένα κινηματογραφικό είδος που γνωρίζει καλά. Στο θρίλερ του Μίκαελ Χάφστρομ ερμηνεύει έναν παράξενο ιερέα που έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες εξορκισμούς και τώρα θα πρέπει να μάθει σε έναν σκεπτικιστή νεαρό φοιτητή (Κόλιν Ο’Ντόνογκιου) ότι δεν είναι όλα όπως νομίζει. Θριλεράκι με διαβόλια, τριβόλια και έναν –πάντα- αξιοπρεπή Χόπκινς.

Μόνο το Σεξ Δεν Φτάνει

Λίγο πριν τα Όσκαρ και τον διαφαινόμενο θρίαμβο της Νάταλι Πόρτμαν στην κατηγορία Α’ γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στον Μαύρο Κύκνο, η νεαρή ηθοποιός πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία διά χειρός Αϊβάν Ράιτμαν. Σε αυτήν την ταινία ανακαλύπτει τις... χαρές του σεξ με τη βοήθεια του φίλου της Άστον Κούτσερ. Κανείς από τους δύο δεν θέλει δεσμεύσεις, οπότε το ερώτημα που τίθεται είναι αν «φτάνει μόνο το σεξ». Η απάντηση είναι φυσικά αναμενόμενη, αλλά οι δύο νεαροί πρωταγωνιστές κάνουν ότι μπορούν για να φέρουν λίγη φρεσκάδα σε ένα κλασικό είδος.

Στην Καρδιά του Χειμώνα

Σε ένα τοπίο σχεδόν εφιαλτικό, η 17χρονη Ρι Ντόλι (Τζένιφερ Λόρενς), αναλαμβάνει να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα της, ο οποίος, αφού χρησιμοποίησε το σπίτι τους ως εγγύηση για να βγει από τη φυλακή, έφυγε χωρίς να αφήσει πίσω του κανένα ίχνος. Αντιμέτωπη με τον κίνδυνο να χάσει το σπίτι, θα ρισκάρει τη ζωή της για να διασφαλίσει την οικογένειά της. Θα ενώσει τα κομμάτια της αλήθειας, ανάμεσα στις υπεκφυγές, τα ψέματα και τις απειλές των συγγενών της. Η εξαιρετική ταινία κατάφερε να συγκεντρώσει πλήθος βραβείων, ανάμεσα τους και τέσσερις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

The Way Back

Είχε αρκετά χρόνια να σκηνοθετήσει ταινία ο Πήτερ Γουίαρ (Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών, Truman’s Show) και μας είχε λείψει. Συγκεκριμένα, από το 2003 οπότε είχε κάνει το Master and Commander: Στα πέρατα του κόσμου. Και η επιστροφή του είναι δυναμική. Το πολεμικό δράμα The Way Back (τυχαίος τίτλος η... επιστροφή;) βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και περιγράφει το ταξίδι μιας ομάδας στρατιωτών, που το 1942 σχεδίασαν την απόδρασή τους από ένα στρατόπεδο καταναγκαστικής εργασίας στη Σιβηρία. Στο φιλμ –το οποίο συγκέντρωσε καλές κριτικές- πρωταγωνιστούν οι Κόλιν Φάρελ, Τζιμ Στέρτζες, Εντ Χάρις και Σαοΐρζ Ρόναν.

Ο Θείος Μπούνμι θυμάται τις προηγούμενες Ζωές του

Ο Χρυσός Φοίνικας του πρόσφατου Φεστιβάλ των Καννών έρχεται στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα. Το φιλμ του Απιτσατπόνγκ Ουερασεθακούλ είναι μια ταινία με στοιχεία σουρεαλισμού και παραμυθιού, μια βαθύτατα ανθρώπινη ιστορία που παρακολουθεί τον θείο Μπούνμι, έναν άνδρα που υποφέρει από οξεία νεφρική ανεπάρκεια και βρίσκεται στο τέλος της ζωής του. Όταν εμφανίζονται μπροστά του η πεθαμένη γυναίκα του και ο χαμένος από χρόνια γιος του, αποφασίζει να ξεκινήσει ένα ταξίδι για να βρει το σημείο που πιστεύει ότι πέρασε τις προηγούμενες ζωές του. Με τους Σάκντα Καεμπουαντί, Τζενζίρα Πόνγκπας.

Kuhle Wampe ή Σε ποιον ανήκει ο κόσμος

Μία Γερμανία όπου επικρατούσε η οικονομική αθλιότητα και η ανεργία, μία Γερμανία που το 1930 έβλεπε μπροστά της μόνο ένα «σκοτεινό μέλλον». Αυτή την εικόνα της χώρας θέλησε να περιγράψει ο Μπέρτολντ Μπρεχτ όταν, μαζί με τον Έρνστ Ότβαλντ, έγραφε το σενάριο του Kuhle Wampe ή Σε ποιον ανήκει ο κόσμος. Η ταινία του Ζλάτα Ντούντοφ επιστρέφει στις αίθουσες ψηφιακά αποκατεστημένη.

Ακόμα προβάλλονται:

Open Season 3 – Οι Ήρωες του Δάσους: Οικογενειακή ταινία του Κόντι Κάμερον. Το τρίτο μέρος.

Biloba της Σοφίας Παπαχρήστου. Για να σώσει το κεφάλι του, εν μέσω απολύσεων, ο Πέτερ, μηχανικός σε μια πολυεθνική με αμφίβολες περιβαλλοντικές ευαισθησίες, αναλαμβάνει την επίβλεψη της κατασκευής ενός ευρωπαϊκού έργου για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος στην Πέρα Κάσσιρο, μια ασήμαντη κουκκίδα στο χάρτη, χαμένη κάπου στο Αιγαίο. Εκεί θα έρθει αντιμέτωπος με πλήθος ευτράπελων και μη. Με τον Δημήτρη Πιατά.

No comments: