Wednesday, February 2, 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου


Ο Τζέιμς Φράνκο ενσαρκώνει τον ορειβάτη Άρον Ράλστον
Ο Τζέιμς Φράνκο ενσαρκώνει τον ορειβάτη Άρον Ράλστον   (Φωτογραφία:  Αρχείο ΔΟΛ )
Δύο οσκαρικές ταινίες, δύο ελληνικές και η... επιστροφή της Μισέλ Φάιφερ σηματοδοτούν την κινηματογραφική αυτή εβδομάδα. Ο Τζέιμς Φράνκο εντυπωσιάζει με την ερμηνεία του, ενώ οι Ράιαν Γκόσλινγκ και Μισέλ Γουίλιαμς θεωρούνται το τοπ κινηματογραφικό (και όχι μόνο;) ζευγάρι της χρονιάς.
  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τις αίθουσες προβολής στο Ψυχαγωγία in.gr
  • 127 Ώρες
Ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Ντάνι Μπόιλ (Slumdog Millionaire) επιστρέφει με μια αληθινή ιστορία και συνεργάζεται με τους Τζέιμς Φράνκο και Κέιτ Μάρα. Θέμα της ταινίας είναι οι εφιαλτικές 127 ώρες που έζησε ο ορειβάτης Άρον Ράλστον, όταν ένας βράχος έπεσε πάνω στο χέρι του, παγιδεύοντάς τον σε ένα φαράγγι στη μέση του πουθενά. Η ταινία είναι υποψήφια για έξι Όσκαρ, ενώ ο Τζέιμς Φράνκο διεκδικεί το βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου.

  • Blue Valentine
Έχοντας συγκεντρώσει τα βλέμματα για τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστών της (Μισέλ Γουίλιαμς –είναι και υποψήφια για Όσκαρ- και Ράιαν Γκόσλινγκ), το Blue Valentine του Ντέρεκ Σιανφρανς αποτελεί μια σπαρακτική ιστορία αγάπης για έναν γάμο που έχει πάρει την κατιούσα.
  • Το Έτερον Ήμισυ
... το διαλέγουμε ή το φτιάχνουμε; Αυτή είναι η ερώτηση πίσω από την ταινία του Βαγγέλη Σεϊτανίδη που παρακολουθεί δύο ζευγάρια: το ένα είναι σύμβουλοι γάμου (Δάφνη Λαμπρόγιαννη, Κρατερός Κατσούλης) και το άλλο ασθενείς τους (Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Κατερίνα Παπουτσάκη). Η μάχη των δύο φύλων σε μια κωμωδία.
  • Cheri
Επιστροφή στη μεγάλη οθόνη για την Μισέλ Φάιφερ, η οποία ερμηνεύει μια εταίρα που σαγηνεύει τον –κατά πολύ νεότερό της- γιο μιας άλλης εταίρας (Κάθι Μπέιτς). Ο Στήβεν Φρίαρς σκηνοθετεί.
  • Υπογραφή
Η Άννα, μια νεαρή ιστορικός τέχνης ετοιμάζει ένα τιμητικό αφιέρωμα στο έργο της ζωγράφου, Μαρίας Δήμου, της οποίας τον θάνατο τυλίγει ένα πέπλο μυστηρίου. Στο πλευρό της για να την βοηθήσει είναι ο σύντροφος της Δήμου, Άγγελος. Η Άννα σταδιακά βυθίζεται γοητευμένη στη ζωή της ζωγράφου, σύντομα, όμως, θα ανακαλύψει πως ο Άγγελος κρύβει μυστικά. Με τον Γιώργο Χωραφά, τον Νίκο Κουρή, τη Μαρία Πρωτόπαππα και την Αλεξία Καλτσίκη. Του Στέλιου Χαραλαμπόπουλου. Newsroom ΔΟΛ

No comments: