Sunday, February 27, 2011

Νέα ταινία από τον Γιάννη Σμαραγδή

Βασίζεται στη ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη και εξασφάλισε διεθνή διανομή πριν αρχίσουν τα γυρίσματα 
Την ιστορία ενός πειρατή, του Ιωάννη Βαρβάκη, που γίνεται ζάπλουτος έμπορος χαβιαριού, πραγματεύεται η νέα ταινία του διακεκριμένου και πολυβραβευμένου σκηνοθέτη Γιάννη Σμαραγδή –η τελευταία του ταινία, «El Greco», έσπασε όλα τα ρεκόρ εισιτηρίων φτάνοντας το 1.200.000 θεατές τη χρονιά που προβλήθηκε– σε παραγωγή της Alexandros Film.
  • Χρήμα και πολιτική
H ταινία με τίτλο «Ο θεός αγαπάει το χαβιάρι» βασίζεται στην πραγματική ζωή του Ιωάννη Βαρβάκη, ο οποίος δεν σταματά να αγωνίζεται ενάντια σε κάθε εμπόδιο για την απόκτηση χρήματος, εξουσίας και πολιτικής επιρροής, για να χαρίσει στο τέλος όλα του τα υπάρχοντα στο όνομα της αγάπης. Η ιστορία ξεκινά από τα Ψαρά του Αιγαίου Πελάγους, φτάνει στην αυλή της Μεγάλης Αικατερίνης στη Ρωσία, απλώνεται στις ακτές της Κασπίας Θάλασσας για να καταλήξει στη διχασμένη από εμφύλιες διαμάχες Ελλάδα, κατά την Επανάσταση του 1821.
Ο Ρώσος παραγωγός Fedor Popov έχει ήδη συμφωνήσει τη συμμετοχή του στην παραγωγή, ενώ το καστ της ταινίας θα αποτελέσει συνδυασμό ξένων και Ελλήνων διεθνώς καταξιωμένων πρωταγωνιστών. Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Η υψηλών προδιαγραφών ταινία αναμένεται να προβληθεί στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες τον Οκτώβριο του 2012.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταινία έχει εξασφαλίσει διεθνή διανομή από ένα από τα σημαντικότερα κινηματογραφικά στούντιο, τη Sony Pictures, πριν από την έναρξη των γυρισμάτων της (!), ενώ στην Ελλάδα και την Κύπρο τη διανομή έχει αναλάβει η εταιρεία Feelgood Entertainment σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο της Sony.

No comments: