Thursday, February 24, 2011

Πάρτι και εκδηλώσεις στο Λος Άντζελες για τον «Κυνόδοντα»

  • Λίγο πριν τη μεγάλη βραδιά
Ο Γ.Λάνθιμος
Ο Γ.Λάνθιμος   
Λος Αντζελες 
Δείπνο προς τιμήν του σκηνοθέτη του υποψήφιου για Όσκαρ «Κυνόδοντα» Γιώργου Λάνθιμου και των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στην ταινία, παραθέτει το βράδυ της Πέμπτης το Ελληνικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία της «Φωνής της Αμερικής», στο δείπνο έχουν προσκληθεί να παραστούν ελληνικής καταγωγής προσωπικότητες του αμερικανικού κινηματογράφου, όπως και καλλιτέχνες που έχουν στο παρελθόν εργαστεί για την προβολή ελληνικών ταινιών στις Ηνωμένες Πολιτείες ή έχουν λάβει μέρος σε ταινίες που γυρίστηκαν εν μέρει ή εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα.

Το επίσημο δείπνο, στο εστιατόριο Μιραμπέλ της περίφημης λεωφόρου Σάνσετ Μπούλεβαρντ, αντανακλά τα αισθήματα της ελληνικής ομογένειας στις ΗΠΑ, που δικαίως αισθάνεται υπερηφάνεια για το γεγονός ότι για πρώτη φορά, μετά από 33 χρόνια, ελληνική κινηματογραφική ταινία βρίσκεται στην τελική πεντάδα των υποψηφίων για το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας.

Η απονομή των Όσκαρ θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 27ης Φεβρουαρίου (τοπική ώρα) στο Kodak Theatre και εκεί θα βρίσκονται και οι πρωτεργάτες του «Κυνόδοντα».

Αμέσως μετά την τελετή απονομής, στο εστιατόριο Ίσλα, πλησίον του θεάτρου Kodak, θα ξεκινήσει το πάρτι της ομογένειας, όπου θα παραστούν πολλοί υποστηρικτές της ταινίας, αλλά και φίλοι της Ελλάδας, γενικότερα.

Για όσους δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν εισιτήριο για την τελετή των Όσκαρ, οι ομογενείς εξασφάλισαν να στηθεί στο εστιατόριο μεγάλη οθόνη κλειστού κυκλώματος. Το ομογενειακό πάρτι στο Χόλιγουντ για τον «Κυνόδοντα» αναμένεται να κρατήσει μέχρι τις πρωινές ώρες. [Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ]

No comments: