Tuesday, February 22, 2011

Kuhle Wampe : Μάθετε να αγωνίζεστε και να νικάτε!

Οκτώ συνολικά οι καινούργιες ταινίες αυτήν τη βδομάδα, με κορυφαία φυσικά την ταινία του Ζλάταν Ντούντοβ «Kuhle Wampe ή σε ποιον ανήκει ο κόσμος» που προβάλλεται μόνο στην αίθουσα ΤΡΙΑΝΟΝ. Ο κινηματογράφος ΤΡΙΑΝΟΝ καθιερώνει εισιτήρια εργατικά των 5 ευρώ και για άνεργους 3 ευρώ. Τις προβολές της συγκεκριμένης ταινίας θα συνοδεύει εκδήλωση με ζωντανό τραγούδι σε μουσική Χανς Αϊσλερ και Κουρτ Βάιλ. Για πληροφορίες σχετικές με τα λεπτομερή ωράρια των εκδηλώσεων, απευθυνθείτε στον ως άνω κινηματογράφο επί της οδού Κοδριγκτώνος 21 - περιοχή πλατείας Βικτωρίας - ή/και στο τηλέφωνο 210-8215.469. 
Από τις υπόλοιπες ταινίες, αξιόλογο είναι το αμερικάνικο δράμα του 2010 «Στην καρδιά του χειμώνα» της Ντέμπρα Γκράνικ. Αδιάφορα μέτριο το μεταφυσικό θρίλερ της βδομάδας για εξορκιστές και δαίμονες που έχει τίτλο «Η Τελετή». Καθόλου κακή όμως η σκηνοθετική αντίληψη και η χρήση της κινηματογραφικής γλώσσας από τον Σουηδό Μίκαελ Χόφστρεμ. Χαριτωμένα πανάλαφρη η αμερικάνικη ερωτική κωμωδία του 2011 με τίτλο «Μόνο το σεξ δεν φθάνει» σε σκηνοθεσία του Αϊβαν Ράιτμαν.
Προβάλλεται και το φιλμ «Biloba» που είναι μια ελληνική παραγωγή του 2010, μια κωμωδία με διεθνές καστ, σε σκηνοθεσία της Σοφίας Παπαχρήστου. Τέλος, για τους μικρούς ή/και για όσους αγαπούν τις ταινίες κινουμένων σχεδίων βγαίνει την τρέχουσα βδομάδα στις αίθουσες η αμερικάνικη παραγωγή του 2010 «Οι ήρωες του δάσους: Περιπέτειες στο τσίρκο» του Κόντι Κάμερον...

ΚΡΙΤΙΚΗ:
Τζία ΓΙΟΒΑΝΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, Τετάρτη 23 Φλεβάρη 2011

No comments: