Thursday, April 22, 2010

Ικανοποιημένοι οι «Κινηματογραφιστές στην ομίχλη» από τις νέες ρυθμίσεις

Κίνητρα στους παραγωγούς

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι «Κινηματογραφιστές στην ομίχλη» για τα φορολογικά κίνητρα που δίνουν στην κινηματογραφική παραγωγή οι ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου.

«Είδαμε, επιτέλους, τον πρώτο καρπό του αγώνα μας και αναμένουμε την άμεση εφαρμογή του» λένε σε ανακοίνωσή τους, αναφερόμενοι στα άρθρα που ψηφίστηκαν, με τα οποία παρέχεται έκπτωση φόρου σε φυσικά ή νομικά πρόσωπα με βάση τις δαπάνες που προορίζονται για την παραγωγή κινηματογραφικού έργου μεγάλου μήκους.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στη διαμόρφωση και υποστήριξαν την ψήφισή του. Πιστεύουμε ότι μόνο τέτοιου είδους αναπτυξιακές κινήσεις μπορούν να βελτιώσουν την οικονομία της χώρας» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Συνεχίζουν λέγοντας: «Παραμένουμε, ωστόσο, πιστοί στις δεσμεύσεις μας, ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, με όποιους τρόπους χρειαστεί, μέχρι την τελική ψήφιση και εφαρμογή τού εδώ και χρόνια εκκολαπτόμενου Νέου Κινηματογραφικού Νομοσχεδίου, που θα αποτελέσει τη συνολική λύση στα συσσωρευμένα προβλήματα του χώρου μας».

Υπενθυμίζεται ότι στις 3 Μαΐου η νεοσύστατη Ελληνική Ακαδημία Κινηματογράφου, που προήλθε μέσα από την κίνηση των «Κινηματογραφιστών στην Ομίχλη», θα απονείμει τα πρώτα της κινηματογραφικά βραβεία.

No comments: