Friday, February 19, 2010

Ο κινηματογράφος στο τραπέζι μας Επτά ταινίες, 15 σεφ και ένα συσσίτιο το «μενού» του αθηναϊκού φεστιβάλ «Σινεμά στο Πιάτο»

Δεκαπέντε σεφ, επτά ταινίες, φεστιβάλ για παιδιά και μια πρωτότυπη ιδέα, τα Συσσίτια- Live Cooking, είναι το μενού του εφετινού φεστιβάλ «Σινεμά στο Πιάτο», το οποίο για τέταρτη χρονιά κάνει πράξη την προβολή ταινιών που παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον μεταφρασμένων διά της... γαστριμαργικής οδού.

Το εν λόγω κινηματογραφικό - γαστρονομικό φεστιβάλ, που διοργανώνεται από την 1η ως τις 22 Μαρτίου σε επιλεγμένους κινηματογράφους και εστιατόρια της πόλης, προσφέρει «σε εποχές σκληρές» τη δυνατότητα υψηλής γαστρονομικής εμπειρίας σε μάλλον συμβολικές τιμές, αφού το δείπνο που ακολουθεί την προβολή ταινίας, με την υπογραφή διάσημων σεφ, δεν υπερβαίνει τα 30 ευρώ κατ΄ άτομο.

Για πρώτη φορά στα τέσσερα χρόνια της διοργάνωσής του το «Σινεμά στο Πιάτο» διοργανώνει το Κid΄s Festival (τις Κυριακές 7, 14 και 21 Μαρτίου) με προβολή παιδικών ταινιών και εκδηλώσεις για παιδιά. Η πιο καινοτομική πρόταση πάντως είναι εκείνη των Συσσιτίων- Live Cooking: στους χώρους της Τεχνόπολης θα βρεθούν συνδαιτυμόνες όσοι επιθυμούν να γευθούν μια σπάνια γαστριμαργική εμπειρία υπέρ των αστέγων του Δήμου Αθηναίων, όπως είπε ο κ. Σάκης Παπακωνσταντίνου, διοργανωτής του «Σινεμά στο Πιάτο».

Σε πάγκους όμοιους με εκείνους στους οποίους σιτίζονται οι άστεγοι του Δήμου Αθηναίων όσοι γευματίσουν στα Συσσίτια - Live Cooking θα δοκιμάσουν τις προτάσεις εκλεκτών σεφ. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών (ΕΤΟΑΑ) κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας είπε ότι τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία στηρίζουν ο Δήμος και η ΕΤΟΑΑ. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι ο Δήμος Αθηναίων είναι ο μοναδικός παγκοσμίως που προσφέρει 4.500 συσσίτια ημερησίως.

Το πρόγραμμα των προβολών

Στο πλαίσιο του «Σινεμά στο Πιάτο» θα προβληθούν οι εξής ταινίες: «Είναι όλοι τους καλά» (1/3, Απόλλων Cinemax Class), «Η γραμματέας» (2/3, Νιρβάνα Cinemax), «Μια μέρα του καλοκαιριού» (5/3, Απόλλων Cinemax Class), «Οδός Μαλχόλαντ» (9/3, Νιρβάνα Cinemax), «Η κυρία με το σκυλάκι» (15/3, Απόλλων Cinemax Class), «Αυγουστιάτικο γεύμα στη Ρώμη» (16/3, Νιρβάνα Cinemax), «Ο απίθανος κύριος Φοξ» (22/3, Απόλλων Cinemax Class). Θα ακολουθήσει δείπνο στα εστιατόρια Ηytra, Βαρούλκο, Κiku, Αleria, GΒ Corner, Ρriamo και Dionysos. Ωρα έναρξης προβολών: 20.00. * Οι ταινίες του Κid΄s Festival είναι οι εξής:

«Γουόλ-Υ» (7/3, Απόλλων Cinemax Class), «Ο Μπάρι και οι ντισκο-σκώληκες» (14/3, Απόλλων Cinemax Class) και «Ο απίθανος κύριος Φοξ» (21/3, Κηφισιά Cinemax 1). Στις 14 Μαρτίου θα ακολουθήσει γεύμα στο Ρublic Cafe. Ωρα έναρξης προβολών: 12 μ.

No comments: