Wednesday, March 17, 2010

Εβδομάδα ισπανικού κινηματογράφου στην Ταινιοθήκη

Με την ταινία «Λέτειο έγκληµα», ξεκινά απόψε στις 8 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48) η εβδομάδα «Ισπανικού Κινηματογράφου», που διοργανώνεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.

Η διεθνής φήμη του ισπανικού κινηματογράφου τις τελευταίες δεκαετίες αποδίδεται σε σημαντικούς σκηνοθέτες, όπως επίσης σε ηθοποιούς κι άλλους επαγγελματίες του χώρου.

Πέρα από τα διάσημα πλέον παγκοσμίως ονόματα -όπως οι Αλμοδόβαρ και Αμενάμπαρ-, πολλοί ακόμη Ισπανοί σκηνοθέτες έχουν να επιδείξουν σημαντικότατες φιλμογραφίες, που συνδυάζουν ποιότητα και ψυχαγωγία.

Το αφιέρωμα περιλαμβάνει συνολικά δεκατρείς ταινίες μεγάλου μήκους, πέντε κλασικών και οκτώ σύγχρονων δημιουργών. Οι περισσότερες ταινίες έχουν τιμηθεί με βραβεία «Goya» και έχουν προβληθεί και βραβευθεί σε διεθνή φεστιβάλ, οι πέντε από αυτές προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ενώ στο αφιέρωμα περιλαμβάνονται και κλασικές ταινίες όπως το «Καλωσορίσατε μίστερ Μάρσαλ» (19/3, 10μ.μ.) και «Ο θάνατος ενός ποδηλάτη» (21/3, 10μ.μ.) που έχουν να προβληθούν πολλά χρόνια στις ελληνικές αίθουσες.

No comments: