Tuesday, March 23, 2010

Σε 17 πόλεις απλώνεται το φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης

Το 12ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης «Εικόνες του 21ου Αιώνα» απλώνεται φέτος σε 17 πόλεις σε όλη την Ελλάδα, με τη συνεργασία των φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και τη στήριξη των πολιτιστικών οργανισμών και ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Φέρνει, μέσα από τις Περιφερειακές Εκδηλώσεις στους φίλους του ντοκιμαντέρ, ό,τι πιο ενδιαφέρον και ανατρεπτικό προβάλλεται στις αίθουσες του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης, οι Περιφερειακές Εκδηλώσεις απλώνονται στην Αλεξανδρούπολη, τη Δράμα, τη Βέροια, τον Βόλο, τα Γρεβενά, την Έδεσσα, το Ηράκλειο, τη Καβάλα, την Καστοριά, τη Κέρκυρα, το Κιλκίς, τη Κοζάνη, τα Ιωάννινα, την Πάτρα, το Ρέθυμνο, τη Φλώρινα και τα Χανιά.

Παράλληλα, ταινίες του 12ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης θα προβληθούν σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, και πιο συγκεκριμένα, στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Θεσσαλονίκης, στο Κατάστημα Κράτησης Πάτρας, καθώς και στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, με σκοπό να «ταξιδέψουν» οι εικόνες του 21ου Αιώνα σε ανθρώπους που δεν θα είχαν διαφορετικά την ευκαιρία να τις δουν.

No comments: