Tuesday, February 12, 2008

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Αγωγή σε βάρος του κινηματογραφικού στούντιο New Line Cinema κατέθεσε την Δευτέρα το Ίδρυμα Τόλκιν, διεκδικώντας τα ποσοστά που του αναλογούν από την τεράστια επιτυχία που γνώρισε η επιτυχία της τριλογίας του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών», των ταινιών δηλαδή που βασίστηκαν στο ομώνυμο έργο του Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν.
12/2 07:21

ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ (12 Φεβρουαρίου) έως τις 17 Φεβρουαρίου, πραγματοποιείται το μεγάλο κινηματογραφικό αφιέρωμα με ταινίες του Τζον Κασσαβέτη στο Θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης (οδός Μασσαλίας) σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος. Η έναρξη θα γίνει με το σκηνοθετικό του ντεμπούτο «Σκιές» το 1959, μια ταινία που έφτιαξε κυριολεκτικά μόνος του με τα μέσα που διέθετε και απέσπασε το βραβείο κριτικών στο Φεστιβάλ Βενετίας.
12/2


ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ του πνοή άφησε σε ηλικία 75 ετών ο Αμερικανός ηθοποιός Ρόι Σάιντερ, γνωστός κυρίως από το ρόλο του ως αρχηγού της αστυνομίας στη θρυλική ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ, «Τα Σαγόνια του Καρχαρία». Ο Ρόι Σάιντερ ξεκίνησε ως θεατρικός ηθοποιός και κατατάσσεται στους βετεράνους του Χόλιγουντ.
12/2

H ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ταινία «Εξιλέωση» του Τζο Ράιτ κέρδισε το βρετανικό βραβείο Bafta καλύτερης ταινίας το βράδυ της Κυριακής. Βραβείο πρώτου ανδρικού ρόλου δόθηκε στον Ντάνιελ Ντέι Λούις για την ερμηνεία του στην ταινία «Θα χυθεί αίμα» και πρώτου γυναικείου στη Μαρί Κοτιγιάρ για τη «Ζωή σαν Τριαντάφυλλο», υποδυόμενη το ρόλο της Εντίθ Πιαφ.
12/2

Μια εικόνα του σύγχρονου Χονγκ Κονγκ μέσα από την ιστορία μιας ομάδας πορτοφολάδων στην ταινία «Σπουργίτι» του Τζόνι Το, ένας ηλικιωμένος Γερμανός, που πενθεί για το θάνατο της γυναίκας του, ο οποίος αποφασίζει να πραγματοποιήσει το όνειρο της γυναίκας του, να κάνει το ταξίδι που θα έκαναν μαζί στο Τόκιο και στο βουνό Φούτζι, στην ταινία «Ανθη κερασιάς» της Γερμανίδας Ντόρις Ντόρι και ένας έντιμος Βραζιλιάνος αστυνομικός που έρχεται σε σύγκρουση με έναν διεφθαρμένο συνάδελφό του στην ταινία «Ομάδα ελίτ» του Πορτογάλου Χοσέ Πασντίγια, ήταν τα θέματα των ταινιών του διαγωνιστικού τμήματος στη σημερινή, έκτη μέρα της 58ης Μπερλινάλε του Κινηματογράφου.
11/2 19:13

ΜΕ «ΕΠΙΤΥΧΙΑ» κλείνει η απεργία των σεναριογράφων, όπως δηλώνει η «Ενωση Σεναριογράφων Αμερικής», η οποία διήρκεσε τρεις ολόκληρους μήνες και έπληξε την οικονομία, την τηλεόραση και τελετές για την απονομή βραβείων. Σήμερα, εκτός απροόπτου, αναμένεται να αναγγελθεί η «δυνητική συμφωνία», στην οποία κατέληξαν με τους παραγωγούς.
11/2

ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ έρχεται το φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους AZAdigitalCINEMA festival, το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Στο βιβλιοπωλείο Ianos θα παρουσιαστούν σήμερα (11 Φεβρουαρίου) βραβευμένες ελληνικές και ξένες ταινίες που προβλήθηκαν στο φεστιβάλ.
11/2


ΟΙ ΚΙΑΝΟΥ ΡΙΒΣ, Μόνικα Μπελούτσι, Αλαν Αρκιν, Γουινόνα Ράιντερ και πολλοί ακόμα είπαν το «ναι» στη συγγραφέα και σκηνοθέτη Ρεμπέκα Μίλερ και θα πρωταγωνιστήσουν στη νέα της ταινία «Οι προσωπικές ζωές της Πίπα Λι».
11/2

ΣΕ ΠΟΛΥ στενό κύκλο, παρουσία μόνο δέκα ανθρώπων, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, στο Περθ της Αυστραλίας, η κηδεία του 28χρονου ηθοποιού Χιθ Λέτζερ, που πέθανε στις 22 Ιανουαρίου από «ατυχή», σύμφωνα με τις αρχές, υπερβολική δόση χαπιών.
11/2

No comments: