Sunday, February 17, 2008

Αγαπημένε μου σταρ!


Αν ο Τζόνι Ντεπ αυτές τις μέρες γίνεται χάριν της 7ης Τέχνης ο serial killer μπαρμπέρης που κόβει λαιμούς (στην ταινία «Sweeney Todd»), το οφείλει στο γεγονός ότι έγινε ο αγαπημένος ηθοποιός του Τιμ Μπάρτον, του διάσημου αμερικανού σκηνοθέτη που του πρωτοεμπιστεύθηκε το 1990 τον ρόλο του «Ψαλιδοχέρη».

Από τότε όταν το τηλέφωνο χτυπάει και στην άλλη άκρη της γραμμής είναι ο Μπάρτον, ο Τζόνι Ντεπ, κατά δήλωσή του, είναι σίγουρος πως κάτι φανταστικό θα συμβεί. Εξι ταινίες έδεσαν τους δύο τους, μ' εκείνον τον τρόπο που δένονταν οι δημιουργοί με τους αγαπημένους τους ηθοποιούς στη λεγόμενη κλασική εποχή του κινηματογράφου, όπως ο Μόριτζ Στίλερ με την Γκάρμπο και ο Γιόζεφ φον Στέρνμπεργκ με τη Μάρλεν Ντίντριχ.

Η ιστορία λέει πως ο Στίλερ πέθανε με μια φωτογραφία της Γκάρμπο στην αγκαλιά του στη Στοκχόλμη, όπου και επέστρεψε μόνος, μετά την αμερικανική του αποτυχία. Η μούσα του έμεινε, διέπρεψε και τον... άφησε πίσω! Και, όταν της τηλεγράφησαν τον θάνατό του, κλείστηκε μεν στο καμαρίνι της αλλά ήπιε κάτι ποτά κι επέστρεψε στα γυρίσματα. Η ζωή συνεχίζεται, δεν φταίει η Γκάρμπο, εξάλλου δεν ξεπερνούν μόνο οι ηθοποιοί τους σκηνοθέτες, συμβαίνει πολύ συχνά και το ανάποδο. Δείτε τον Γούντι Αλεν: Ποια Νταϊάν Κίτον, ποια Μία Φάροου, η νέα μούσα του είναι δεν είναι τριάντα χρόνων και ακούει στο όνομα Σκάρλετ Γιόχανσον! [Της ΕΛΕΩΝΟΡΑΣ ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ, Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, 17/2/2008].

1 comment:

dunno said...

παντως ο almodovar δειχνει οτι μπορει να συνδυασει την νεα εμπνευση με την παλια του μουσα, και μαλιστα τοσο αριστοτεχνικα.ανυπομονω για ενα νεο volver με Maura και Cruz μαζι