Saturday, February 23, 2008

Σον Πεν: Το μόνο που φοβάμαι είναι το μούδιασμα της ψυχής

Ο Σον Πεν είναι από αυτούς τους ελάχιστους που χαρίζουν στο Χόλιγουντ αξιοπρέπεια. Πασίγνωστος για τις φλογερές ερμηνείες του σε ρόλους τολμηρά επιλεγμένους και διδαγμένος από τα καλύτερα ονόματα στη σκηνοθεσία, έχει αρχίσει να αναπτύσσει σοβαρή καριέρα πίσω από την κάμερα, με τέσσερις ήδη ταινίες: «Ο ινδιάνος δρομέας», «3 μέρες προθεσμία», «The Pledge» και «Ταξίδι στην άγρια φύση».
Οπως και ο ίδιος, οι ταινίες του έχουν σοβαρό ύφος, αργό ρυθμό και υπόκωφη ένταση. Ταυτόχρονα ο θεατής μπορεί να διακρίνει σ' αυτές μια τάση συναισθηματισμού, ακόμα και ρομαντισμού.

Η τελευταία του ταινία, «Ταξίδι στην άγρια φύση», είναι μια σύνθεση των στοιχείων που αποτελούν την προσωπικότητα του ίδιου του Πεν: τόλμη, καλλιτεχνική ευαισθησία και ανήσυχο πνεύμα. Μια δεκαετία προσπαθούσε να πάρει τα δικαιώματα του βιβλίου του Τζον Κρακάουερ, βασισμένο στη ζωή του 23χρονου Κρίστοφερ Μακάντλες, που εγκατέλειψε την εύπορη οικογένειά του και νομικές σπουδές στο Χάρβαρντ για να ζήσει μόνος σε ερημότοπο της Αλάσκας. Για πολλούς λόγους, ο Πεν ανακάλυψε στο πρόσωπο του Κρις έναν καθρέφτη για το δικό του... [Της ΕΡΣΗΣ ΔΑΝΟΥ, Ελευθεροτυπία, 23/2/2008].

No comments: