Sunday, May 20, 2007

ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ;

Όσο και να κατηγορούμε (για διαφόρους λόγους δεν είναι της στιγμής να εξηγήσω) την κινηματογραφική βιομηχανία του Χόλιγουντ, έχω την εντύπωση ότι μερικές φορές βγάζει τα σπασμένα με τις ευαισθησίες της! Τη μια ασχολείται με την ιστορία (ας αφήσω τις κριτικές λεπτομέρειες), την άλλη έχει οικολογικές ανησυχίες κ.λπ.
Διάβαζα στην Καθημερινή ότι κουρασμένη από την κακομεταχείριση, η Γη έχει θυμώσει με το ανθρώπινο είδος. Και το χειρότερο, έχει ξεσηκωθεί για να πάρει εκδίκηση. Μια ιστορία βασισμένη σ' αυτήν τη γενική ιδέα θα παρακολουθήσουν οι θεατές όταν θα βγει στις αίθουσες την επόμενη χρονιά η ταινία του Μ. Νάιτ Σιάμαλαν «The Happening». Το φιλμ, που η συμφωνία για την παραγωγή του υπογράφηκε πρόσφατα από την 20th Century Fox, φαντάζεται έναν πλανήτη που έχει αρχίσει να φέρεται σαν τον Τράβις Μπικλ, τον ήρωα του «Ταξιτζή».
Το «Happening» δεν θα είναι η μόνη ταινία που εστιάζει σ' αυτό το νέο είδος σύγκρουσης, όπου το πραγματικό θύμα είναι το περιβάλλον και, ασχέτως των σεναριακών παραλλαγών, ο εχθρός είμαστε όλοι εμείς. Ξεκινώντας δυναμικά από αυτό το καλοκαίρι, ταινίες τόσο διαφορετικές όσο η «The Simpsons Movie», οι Transformers», ένα ριμέικ του «Creature From the Black Lagoon» και το φιλμ του Τζέιμς Κάμερον «The Avatar», επικεντρώνουν σε περιβαλλοντικά θέματα...
ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ: Οι Έλληνες κινηματογραφιστές τι είδους ανησυχίες έχουν;

No comments: