Wednesday, May 23, 2007

ΤΟΛΣΤΟΪ, ΑΝΤΟΝΙ ΧΟΠΚΙΝΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΛ ΣΤΡΙΠ...

Τον Λέοντα Τολστόι ετοιμάζεται να ενσαρκώσει ο Άντονι Χόπκινς, σε μια φιλόδοξη αγγλογερμανική παραγωγή που τοποθετεί στο πλευρό του τη Μέριλ Στριπ. Μια ταινία βασισμένη στη βιογραφία «Τελευταίος σταθμός» («Τhe last station»), του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα.
Η Στριπ θα ερμηνεύσει τη σύζυγο του Τολστόι, Σόνια, μια δυναμική γυναίκα που είχε μεγάλη επιρροή στην τελική συγγραφή του «Πόλεμος και ειρήνη». Η ιστορία του Τολστόι και της συντρόφου του έμοιαζε αρχικά βγαλμένη από ρομαντικό παραμύθι, αλλά είχε άσχημη εξέλιξη καθώς εκείνος ανέπτυξε μνημειώδη απέχθεια για εκείνη.
Από το 1998 ως σήμερα, ο Χόπκινς έχει εκφράσει άλλες τρεις φορές την επιθυμία του να αποχωρήσει πιστεύοντας ότι ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής του έχει «σπαταληθεί» στις ταινίες. Παρ όλα αυτά, τον περασμένο μήνα, επανήλθε στο θέμα της υποτιθέμενης συνταξιοδότησής του, λέγοντας πως «αρχίζω να σκέφτομαι ότι το να κάθομαι σε ένα τροχόσπιτο στη μέση ενός αγρού, δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να περάσω τον καιρό μου». Δήλωση που δείχνει πως θα συνεχίσει να εργάζεται στον κινηματογράφο και αφ ότου υποδυθεί τον Τολστόι.
Ως προς τα γυρίσματα της ταινίας, οι απόγονοι του συγγραφέα έχουν δώσει ήδη τις ευλογίες τους και την άδειά τους για να ανοίξουν στην παραγωγή οι πόρτες της Γιάσναγια Πολιάνα, της κατοικίας του βόρεια της Μόσχας. Ο ίδιος γεννήθηκε εκεί το 1828. Μετά τον γάμο του με τη Σοφία (Σόνια) Μπερς το 1862, επέστρεψε στο πατρικό του για να παραμείνει για άλλα 48 χρόνια.

No comments: