Saturday, May 12, 2007

Στον κόσμο της λάμψης και των πειραματισμών

Ένας σταρ της ποπ μουσικής προσπαθεί να γίνει και κινηματογραφικό είδωλο. Είναι κάτι που έχει επιχειρηθεί πολλές φορές στο παρελθόν, ίσως όχι όμως στην Ελλάδα με τον τρόπο που ο Σάκης Ρουβάς προσπαθεί να δοκιμαστεί, με το κινηματογραφικό του ντεμπούτο στο «Alter ego» (που κατακλύζει αυτή την εβδομάδα τις κινηματογραφικές αίθουσες). Στόχος της ταινίας, έστω και προσχηματικός, είναι να σχολιάσει τον κόσμο της λάμψης και της ματαιοδοξίας. Το κάνει όμως με έναν τρόπο που αποτελεί συνδυασμό διαφήμισης και βιντεοκλίπ και με ηθικά διδάγματα σε λουστραρισμένη εκδοχή. (Μαρία Κατσουνάκη "Πολυτελής παραγωγή εντελώς Alter και διόλου ego". Σκηνοθεσία: Νικόλας Δημητρόπουλος. Πρωταγωνιστούν: Σ. Ρουβάς, Ντ. Παπαδημητρίου, Δ. Σκιάδη, Κ. Καλλιβρετάκης, Αλ. Λογοθέτης, Δημ. Κουρούμπαλης, Λ. Μαλκότσης).
Σε εντελώς διαφορετικό κλίμα, το «Inland Empire» του Ντέιβιντ Λιντς μπορεί να δοκιμάσει την υπομονή ακόμη και των φανατικών οπαδών του με την τρίωρη διάρκεια και τους πειραματισμούς με την ψηφιακή κάμερα και τις ακροβασίες του σεναρίου. Είναι όμως ταυτόχρονα γοητευτικό και διαθέτει μια θαυμάσια ερμηνεία από τη Λόρα Ντερν. Γοητευτική σπαζοκεφαλιά. (Παναγιώτης Παναγόπουλος "Δράμα μυστηρίου". Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Λιντς
Πρωταγωνιστούν: Λόρα Ντερν, Τζάστιν Θερού, Τζέρεμι Αϊρονς, Χάρι Ντιν Στάντον, Γκρέις Ζαμπρίσκι).
Από τις άλλες ταινίες, ενδιαφέρον έχουν οι «Δολοφόνοι για μοναχικές καρδιές» με τη Σάλμα Χάγιεκ και τον Τζον Τραβόλτα. Η κριτική των ταινιών στην Καθημερινή, 10/5/2007).

No comments: