Saturday, May 12, 2007

Αναγνώριση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης


Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης βρίσκεται ανάμεσα στους δέκα πιο αντιπροσωπευτικούς ευρωπαϊκούς θεσμούς διεθνούς χαρακτήρα που επέλεξε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να αναζητήσει τον τρόπο με τον οποίο τα αθλητικά και πολιτιστικά γεγονότα αλληλεπιδρούν με τις τοπικές κοινωνίες μέσα στις οποίες παράγονται με βασικό κριτήριο την αναπτυξιακή τους εμβέλεια.
Τα πορίσματα της πανευρωπαϊκής αυτής έρευνας θα διαμορφώσουν τις οδηγίες που θα συστήσει η Ευρωπαϊκή Eπιτροπή για το νέο πλαίσιο λειτουργίας των αθλητικών και πολιτιστικών θεσμών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης -η μοναδική κινηματογραφική διοργάνωση και η μοναδική ελληνική συμμετοχή-επελέγη με βάση την αναγνωρισιμότητα και την επιτυχία της διοργάνωσης ανάμεσα σε πολλούς διεθνείς θεσμούς, όπως οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τορίνο 2006, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου UEFA 2004 στην Πορτογαλία, το Φεστιβάλ Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, κ.ά.
«Η Επιτροπή φιλοδοξεί να δημιουργήσει ένα αξιόπιστο σύστημα αξιολόγησης των γεγονότων και να συστήσει ένα ευρωπαϊκό δίκτυο με μέλη τους διοργανωτές των πολιτιστικών και αθλητικών γεγονότων για τη μεταφορά τεχνογνωσίας, τη συνεργασία των εξειδικευμένων στελεχών, την υπέρβαση του ανταγωνισμού και την ανάδειξη των συνεργειών μεταξύ των θεσμών», εξήγησε χθες σε συνέντευξη Τύπου η διευθύντρια του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης κ. Δέσποινα Μουζάκη.
«Η αναγνώριση που έρχεται μέσα από την αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανεβάζει τον πήχη για το Φεστιβάλ, ταυτόχρονα μας κινητοποιεί να εντείνουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες και να ενισχύσουμε το ρόλο της διοργάνωσης». (Η Καθημερινή, 10/5/2007)

No comments: