Wednesday, January 19, 2011

Στο Φεστιβάλ Βερολίνου η ταινία του Κ. Γιάνναρη «Man at sea»

  • Η ταινία του Κωνσταντίνου Γιάνναρη «Μan at sea», κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, στις 15 Φεβρουαρίου, στo τμήμα Panorama Special.
Πλάνο από την ταινία του Κ. Γιάνναρη "Man at sea" H ταινία αποτελεί επίσημη επιλογή του Φεστιβάλ του Βερολίνου και θα προβληθεί, στην αίθουσα FriedrichstandtPalast, καθώς εκεί παρουσιάζονται οι ταινίες του Διαγωνιστικού Προγράμματος του Φεστιβάλ.

Το «Man at Sea» θα παρουσιαστεί ακόμα δύο φορές στο επίσημο πρόγραμμα, καθώς και σε ειδικά market screenings για τους εκπροσώπους της παγκόσμιας κινηματογραφικής βιομηχανίας. Παραγωγός της ταινίας είναι ο Γιώργος Λυκιαρδόπουλος και συμπαραγωγοί: το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η Ε.Ρ.Τ., και η NOVΑ.

Η υπόθεση της ταινίας έχει ως εξής, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου: Μετά από τον μακροχρόνιο χωρισμό που ακολούθησε το θάνατο του γιου τους, ο Άλεξ και η Κέιτ συναντιούνται ξανά στο δεξαμενόπλοιο Sea Voyager. Την ίδια μέρα, ο Άλεξ σώζει τριάντα έφηβους μετανάστες που έχουν ναυαγήσει μεσοπέλαγα. Ο διοικητής της σχεδόν χρεοκοπημένης πλοιοκτήτριας εταιρείας πιέζει τον Άλεξ να λύσει το θέμα άμεσα, αλλά κάθε προσπάθειά του οδηγεί σε αδιέξοδο. Κι ενώ κάποια μέλη του πληρώματος δημιουργούν στοργικούς δεσμούς με τα παιδιά, ανάμεσά τους και η Κέιτ που δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στη μητρότητα, οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι «επισκέπτες» τους έχουν κάνει κατάχρηση της φιλοξενίας τους. Αδύναμος να χειριστεί την αυξανόμενη ένταση και επηρεασμένος από τον χαμό του γιου του, ο Άλεξ προχωρά σε μια σειρά από λάθος ενέργειες, ώσπου τελικά βρίσκει το θάρρος να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Πρωταγωνιστούν οι Aντώνης Καρυστινός, Θεοδώρα Τζήμου, Νίκος Τσουράκης, Chalil Ali Zada, Rahim Rahimi, Στάθης Παπαδόπουλος, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Reza Ahmadin, Κωνσταντίνος Σειραδάκης, Θανάσης Ταταύλαλης, Ματίνα Μαυραγάνη.

Ο σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Γιάνναρης με σπουδές οικονομικών, ιστορίας και φιλοσοφίας στα Πανεπιστήμια Κιλ και Μπέρμινγκχαμ της Βρετανίας, ξεκίνησε την σταδιοδρομία του στον κινηματογράφο στην Αγγλία, όπου και γύρισε τις πρώτες ανεξάρτητες ταινίες του μικρού μήκους, χαμηλού προϋπολογισμού. Η πρώτη του ελληνική ταινία, «Μια θέση στον ήλιο» (1995), απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ελληνικής Ταινίας στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της Δράμας. Ακολούθησε την ίδια χρονιά η ταινία «Κοντά στον Παράδεισο» και το 1998 η ταινία «Από την άκρη της πόλης» που απέσπασε το δεύτερο βραβείο Καλύτερης Ταινίας του Υπουργείου Πολιτισμού. Το 2001 γύρισε τον «Δεκαπενταύγουστο», και το 2004 τον «Όμηρο».

No comments: