Wednesday, January 26, 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας από 27 Ιανουαρίου

  • Ξεχωρίζει ο «Μαύρος Κύκνος»
Η Νάταλι Πόρτμαν, φαβορί για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου
Η Νάταλι Πόρτμαν, φαβορί για το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου  
Ο οσκαρικός Μαύρος Κύκνος, ένας γκαφατζής σούπερ ήρωας, περιπέτειες, κωμωδίες και κοινωνικές ταινίες, συνθέτουν το πρόγραμμα των ταινιών που παρουσιάζονται από 27 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους.

  • Διαβάστε περισσότερα για τις ταινίες και τους συντελεστές στο in.gr Ψυχαγωγία

Οπερατικό. Θεατράλε. Σχεδόν εξωφρενικό. Ο Μαύρος Κύκνος δεν προσποιείται ότι είναι κάτι άλλο από αυτό που είναι: μια σύγχρονη τραγωδία-θρίλερ με φόντο πουέντ, πιρουέτες και τον εξοντωτικό κόσμο του μπαλέτου. Η Νίνα (Νάταλι Πόρτμαν) ζει με την υπερπροστατευτική μητέρα της (Μπάρμπαρα Χέρσεϊ) και αποτελεί μέλος ενός νεοϋορκέζικου θιάσου μπαλέτου. Αναλαμβάνει καθήκοντα πρίμα μπαλαρίνας και καλείται να ερμηνεύσει το βασικό ρόλο στην Λίμνη των Κύκνων (τον Λευκό, αλλά και τον Μαύρο Κύκνο). Ωστόσο, ο υπεύθυνος του θιάσου Τομά (Βενσάν Κασέλ) θεωρεί ότι είναι πολύ «αθώα» για το ρόλο του σκοτεινού και σαγηνευτικού μαύρου κύκνου. Αυτά που ακολουθούν είναι η καταβύθιση της Νίνα στη σκοτεινή πλευρά της. Η ταινία του Ντάρεν Αρονόφσκι είναι υποψήφια για πέντε Όσκαρ και φαβορί για το βραβείο Α΄ γυναικείου ρόλου.


Ο σκηνοθέτης Μισέλ Γκοντρί (της Αιώνιας Λιακάδας ενός Καθαρού Μυαλού) δημιουργεί μια περιπέτεια με σούπερ ήρωες και πολύ χιούμορ. Πρωταγωνιστές οι Σεθ Ρόγκεν, Κάμερον Ντίαζ και Κριστόφ Βαλτς. Βασισμένο σε ραδιοφωνικό σίριαλ που έγινε τηλεοπτική σειρά, το φιλμ παρακολουθεί έναν εκδότη που αποφασίζει να μετατραπεί σε μασκοφόρο εκδικητή.

  • Το Μούτρο

Ο Σάιμον Γουέστ σκηνοθετεί μια περιπέτεια με πρωταγωνιστές τους Ντόναλντ Σάδερλαντ, Τζέισον Στέιθαμ, Μπεν Φόστερ. Η ιστορία ακολουθεί έναν πληρωμένο δολοφόνο που αποφασίζει να εκπαιδεύσει ένα νεότερό του, πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση. Όλα ανατρέπονται όταν αποκαλύπτεται πως ο εκπαιδευόμενος είναι ο γιος ενός εκ των θυμάτων του δασκάλου του, που διψά για εκδίκηση.

  • Πάλι Εσύ

Υπό κανονικές συνθήκες, η επιστροφή της Μάρνι στο πατρικό της για το γάμο του αδελφού της, θα ήταν για ένα ευχάριστο γεγονός. Ωστόσο, πολύ σύντομα ο χειρότερος εφιάλτης της πρόκειται να γίνει πραγματικότητα μπροστά στα μάτια της, καθώς η μητέρα της, την πληροφορεί πως η γυναίκα που θα ενωθεί «εις σάρκα μία» με τον Γουίλ, δεν είναι άλλη από την κοπέλα που της είχα κάνει τη ζωή κόλαση στο Λύκειο. Αυτή η αποκάλυψη θα είναι η αρχή μιας σειράς δυσάρεστων εκπλήξεων, οι οποίες απειλούν να μετατρέψουν σε… ρινγκ την οικογενειακή εστία. Του Άντι Φίκμαν με τους: Κρίστεν Μπελ, Τζέιμι Λι Κέρτις, Σιγκούρνι Γουίβερ, Οντέτ Γιούστμαν, Μπέτι Γουάιτ, Βίκτορ Γκάρμπερ και Κριστίν Τσένογουεθ. 
  • Αυγό
Η «τριλογία του Γιουσούφ» του Σεμίχ Καπλάνογλου -που κλείνει με το Μέλι-, ξεκινά με αυτή την ταινία. Μετά το θάνατο της μητέρας του Ζεχρά, ο ποιητής Γιουσούφ επιστρέφει μετά από χρόνια στην πόλη όπου μεγάλωσε. Ένα νεαρό κορίτσι, η Αϊλά, τον περιμένει στο ερειπωμένο πατρικό σπίτι. Ο Γιουσούφ αγνοεί την ύπαρξη αυτής της μακρινής συγγενούς που ζούσε με τη μητέρα του τα τελευταία πέντε χρόνια… Ο Γιουσούφ καλείται να κάνει ένα τελετουργικό θυσίας και μαζί με την Αϊλά ξεκινά ένα ταξίδι. Η επιστροφή στην γενέθλια πόλη θα τους βρει και τους δύο αλλαγμένους.
  • Το Κυνήγι των Μαγισσών
Ο Νίκολας Κέιτζ και ο Ρον Πέρλμαν πρωταγωνιστούν σε μια μεταφυσική περιπέτεια με πρωταγωνιστές έναν Σταυροφόρο και τον πιστό του φίλο. Οι δυο ήρωες επιστρέφουν στον τόπο τους μετά από χρόνια άγριων μαχών, για να τον βρουν κατεστραμμένο από την Πανώλη. Οι πρεσβύτεροι της εκκλησίας, πεπεισμένοι ότι υπεύθυνη για τον όλεθρο είναι μια νεαρή κοπέλα που κατηγορείται για χρήση μαγείας, δίνουν εντολή στους δυο ιππότες να την μεταφέρουν σε ένα απομακρυσμένο μοναστήρι.
  • Ο Συνοδός

Ο Λούις Ιβς (Πολ Ντάνο) φαντάζεται τον εαυτό του σαν έναν ήρωα μυθιστορήματος του Φιτζέραλντ. Του αρέσουν οι γραβάτες, τα μπλέιζερ, οι σπορ καμπαρντίνες και φτάνει στη Νέα Υόρκη με το όνειρο να γίνει συγγραφέας. Ο Λούις πιάνει ένα δωμάτιο στο διαμέρισμα του Χένρι Χάρισον (Κέβιν Κλάιν), ενός αποτυχημένου, αλλά λαμπρού θεατρικού συγγραφέα, που χορεύει μόνος του με δίσκους του παλιού Μπρόντγουει, τρυπώνει λαθραία στην όπερα και εκτελεί με απαράμιλλο στυλ τα καθήκοντά του ως «Extra Man» -συνοδού δηλαδή πλούσιων κυρίων. Παρά τα σαράντα χρόνια που τους χωρίζουν, οι δύο τους αναπτύσσουν μια ιδιαίτερη σχέση μέντορα/μαθητή που θα πάρει απρόβλεπτες διαστάσεις. Με τους Κέβιν Κλάιν, Πολ Ντάνο, Κέιτι Χολμς και Τζον Ράιλι. Newsroom ΔΟΛ

No comments: