Tuesday, January 4, 2011

Πέθανε ο ηθοποιός Πιτ Ποστλθγουέιτ

Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σε ηλικία 64 ετών, ο Βρετανός καρατερίστας Πιτ Ποστλθγουέιτ. Είχε προταθεί για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία «Εις το Όνομα του Πατρός», το 1993.

 Το 2004 ο Ποστλθγουέιτ είχε τιμηθεί με τη διάκριση του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας Εκεινή η ταινία και οι έπαινοι που απέσπασε για την ερμηνεία του αποτέλεσαν το εφαλτήριο για μία διεθνή καριέρα και τη συνεργασία του με σκηνοθέτες όπως ο Μπράιν Σίνγκερ (έπαιξε το νευραλγικής σημασίας ρόλο του δικηγόρου Κομπαγιάσι στους "Συνήθεις Υπόπτους"), ο Μπαζ Λούρμαν (στο "Ρομέος+Ιουλιέτα") και ο Κρίστοφερ Νόλαν (στο περυσινό "Inception"). 
Νωρίτερα, είχε παίξει σε τηλεοπτικές σειρές και μικρότερους ρόλους σε παραγωγές όπως το "Άλιεν 3" του Ντέιβιντ Φίντσερ και τον "Τελευταίο των Μοϊκανών", του Μάικλ Μαν.
Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2000  ήταν ένας από τους πιο πολυάσχολους και αγαπητούς δευτεραγωνιστές της μεγάλης οθόνης.
Ο Ποστλθγουέιτ συνεργάστηκε δύο φορές με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ, το 1996 στο "Χαμένο Κόσμο" κα την αμέσως επόμενη χρονιά στο "Άμισταντ". O κορυφαίος σκηνοθέτης τον αποκάλεσε, τότε, τον καλύτερο ηθοποιό του κόσμου.

No comments: