Friday, June 4, 2010

Οι ερωτικές επιστολές του Μπάρτον


 
Αποσπάσματα από τις ερωτικές επιστολές που της είχε στείλει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον στη διάρκεια της σχέσης τους αποκάλυψε η Λιζ Τέιλορ.

Κάποια αποσπάσματα των επιστολών που θα δημοσιευτούν εκτενώς στο περιοδικό Vanity Fair, είδαν ήδη το φως της δημοσιότητας.

«Αν με εγκαταλείψεις, τότε θα πρέπει να σκοτωθώ. Δεν υπάρχει ζωή χωρίς εσένα», έγραψε ο Μπάρτον σε μία από τις επιστολές του.

«Σ΄αγαπώ και πάντα θα σε αγαπώ. Γύρισε σε μένα μόλις μπορέσεις», της έλεγε μετά από έναν από τους καυγάδες τους.

Την τελευταία του επιστολή την έγραψε λίγες μέρες πριν πεθάνει από εγκεφαλική αιμορραγία το 1984, στην Ελβετία, σε ηλικία 58 ετών. Έγραφε ότι ήταν πιο ευτυχισμένος όταν ήταν μαζί και αναρωτιόταν αν θα μπορούσε να υπάρξει κι άλλη ευκαιρία.

Η Λιζ Τέιλρο έλαβε την επιστολή, όταν επέστρεψε από την κηδεία του...

Τέιλορ και Μπάρτον έγιναν ζευγάρι το 1962, στα γυρίσματα της ταινίας «Κλεοπάτρα», όταν ήταν και οι δύο στο απόγειο της δόξας τους, και καταδικάστηκαν από το Βατικανό γιατί ήταν αμφότεροι παντρεμένοι.

Ο πρώτος τους γάμος διήρκεσε από το 1962 ως το 1974. Ξαναπαντρεύτηκαν έναν χρόνο αργότερα και χώρισαν οριστικά τον Ιούλιο του 1976.

«Από τα πρώτα εκείνα λεπτά στη Ρώμη, είμαστε συνέχεια ερωτευμένοι τρελά. Δεν μας έφτανε ποτέ ο χρόνος», θυμάται η Τέιλορ.

No comments: