Wednesday, July 18, 2007

Ρεκόρ εισπράξεων η τελευταία ταινία του Χάρι Πότερ

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ κινηματογραφική ταινία του Χάρι Πότερ ("Το Τάγμα του Φοίνικα"), η πέμπτη κατά σειράν του είδους, κέρδισε λίγο περισσότερα από 330 εκατομμύρια δολάρια από την προβολή της το Σαββατοκύριακό σε 12 χιλιάδες κινηματογραφικές αίθουσες σε όλο τον κόσμο, γράφει το περιοδικό «Βαράιετι».

Η επίδοση είναι και η καλύτερη για την πρώτη προβολή ταινίας (συμπεριλαμβανομένων των τεσσάρων πρώτων με πρωταγωνιστή το νεαρό Πότερ), ξεπερνώντας πλέον και τις ταινίες «Σπάιντερμαν 3» αλλά και των «Πειρατών της Καραϊβικής: το τέλος του κόσμου», η οποία είχε κερδίσει πάντως παραπλήσιο ποσό: 140 εκατομμύρια δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα 190 εκατομμύρια δολάρια εκτός Ηνωμένων Πολιτειών.

Τώρα ο «νέος» Πότερ κάνει έσοδα ρεκόρ και στις συνολικά 61 εθνικές κινηματογραφικές αγορές, που προβλήθηκε το τελευταίο «γούηκ-εντ».

Το ρεκόρ των ρεκόρ έγινε στη Βρετανία (32,5 εκατομμύρια δολάρια). Τούτο δεν σημαίνει πως είναι ευκαταφρόνητα έσοδα τα 10 εκατομμύρια δολάρια για το Μεξικό, τα 7,1 εκατομμύρια δολάρια για την Βραζιλία, τα 14,4 εκατομμύρια δολάρια για την Αυστραλία, τα 12,1 εκατομμύρια δολάρια για τη Νότια Κορέα και τέλος τα 11 εκατομμύρια δολάρια για την Ιταλία.

Αίσθηση έκανε το ότι ειδικά στη Γερμανία η ταινία έκανε έσοδα 18,7 εκατομμύρια δολάρια.

Υπολογίζεται ότι η σειρά, από τις προβολές της διεθνώς, έχει αποφέρει στους παραγωγούς της ποσό, που λίγο απέχει από τα τέσσερα δισεκατομμύρια δολάρια (3,9 δισ.δολ).

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

No comments: