Sunday, April 29, 2007

Ταινίες για την ομοφυλοφιλία


Από τις 3 έως τις 9 Μαϊου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη το 9ο Πανόραμα Ομοφυλοφιλικών Ταινιών, που διοργανώνει το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, σε συνεργασία με τη Σύμπραξη κατά της Ομοφυλοφιλίας και την υποστήριξη του Ινστιτούτου Γκαίτε.

Στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ θα προβληθούν επιλεγμένες ταινίες με προσανατολισμό τις διαπροσωπικές σχέσεις, ενώ το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων περιλαμβάνει, ανάμεσα στα άλλα και μία έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Ματσούκα που θα φιλοξενηθεί σε όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ έξω από την αίθουσα Παύλος Ζάννας.

Οι ταινίες του αφιερώματος είναι: «ΤransΑmerika» του Ν.Τάκερ, «Το μυστικό του Brokeback Μountain» του Α.Λι, «Ξένο δέρμα» της Α. Μακαρόνε, «C.R.Α.Ζ.Υ» του Ζ.Μ.Βαλέ, «Ο παράδεισος είναι μακριά» του Τ.Χέινς και «Πρόγευμα στον Πλούτωνα» του Ν.Τζόρνταν.

Το Σάββατο 5 Μαϊου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «Οικογένειες και ομοφυλόφιλα ζευγάρια» και θα ακολουθήσει συζήτηση με θέμα «Πολιτικός γάμος ομόφυλων πολιτών», ενώ το Μικρό Θέατρο θα παρουσιάσει την παράσταση «Το κορμί» σε σκηνοθεσία Εβης Δημητροπούλου.

Την Κυριακή 6 Μαϊου θα γίνει συζήτηση με θέμα «Προώθηση της αποδοχής της ομοφυλοφιλίας. Στόχοι και αναμενόμενα συμπεράσματα Προγράμματος του υπουργείου Ανάπτυξης και Κοινωνικής Πολιτικής», και την Τετάρτη 9 Μαϊου το θέατρο Playback θα παρουσιάσει μια πρωτότυπη παράσταση χωρίς κείμενο, αλλά με τη συνεργασία του κοινού.

No comments: