Monday, April 30, 2007

Η Σάλμα Χάγιεκ...

Για τη Σάλμα Χάγιεκ, την 41χρονη επιτυχημένη ηθοποιό, που σε συνεργασία με την MGM ίδρυσε εταιρεία και θα γυρίζει ταινίες με στόχο το ισπανόφωνο κοινό, γράφει ο Παναγιώτης Παναγόπουλος:

Μια γυναίκα που θεωρείται από τις πιο όμορφες και σέξι του Χόλιγουντ, αποδεικνύεται ότι είναι και μια από τις εξυπνότερες. Η Σάλμα Χάγιεκ, στα 41 της χρόνια, φαίνεται να κατακτά όλα της τα όνειρα, αφού είναι επιτυχημένη ως ηθοποιός, περιμένει το πρώτο της παιδί, αλλά προχωράει και σε ένα τολμηρό επιχειρηματικό σχέδιο.

Τη δημιουργία μιας εταιρείας που θα ειδικεύεται σε ταινίες που αφορούν το λατινόφωνο κοινό. Ταινίες όπως η «Βαβέλ» και ο «Λαβύρινθος του Πάνα» και όχι ερωτικές κωμωδίες με σέξι Λατίνες είναι ο υψηλός στόχος της εταιρείας. «Θέλουμε να κάνουμε παραγωγές που να αφορούν όλο τον κόσμο και να κάνουν περήφανο το ισπανόφωνο κοινό», είπε η Χάγιεκ για τον στόχο της.

Οπως ανακοινώθηκε πριν από λίγες ημέρες, η Χάγιεκ συνεργάζεται με το στούντιο της MGM για τη δημιουργία της Ventanazul (Γαλάζιο παράθυρο), μιας εταιρείας παραγωγής που θα γυρίζει ταινίες με λατινοαμερικανική θεματολογία και με στόχο το ισπανόφωνο κοινό. Είναι η δεύτερη συνεργασία της MGM με έναν μεγάλο σταρ, έπειτα από το επαναλανσάρισμα της United Artists με επικεφαλής τον Τομ Κρουζ, κάτι που δείχνει ότι οι σταρ δεν αρκούνται πλέον στον ρόλο τους, αλλά θέλουν να πάρουν τον έλεγχο των ταινιών τους στα χέρια τους. Το «Γαλάζιο παράθυρο» με πρόεδρο τη Χάγιεκ θα παράγει δύο έως τέσσερις ταινίες κάθε χρόνο, με την ίδια πότε στον ρόλο της πρωταγωνίστριας και πότε ως παραγωγό, κάτι που δεν κάνει για πρώτη φορά... (η συνέχεια στην Καθημερινή)

No comments: