Monday, April 30, 2007

Ταινία για την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη


Tο Χόλιγουντ βρίσκεται στην προετοιμασία μιας ταινίας για τη δράση και την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη στην Ελλάδα με κεντρικό άξονα της ιστορίας τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Για το ρόλο του πρώην υπουργού ακούγονται τα ονόματα του Τζορτζ Κλούνι και του Νίκολας Κέιτζ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σκηνοθέτης ενδέχεται να είναι ο Ολιβερ Στόουν (στη φωτογραφία).

Ολα ξεκίνησαν από άρθρο του Νικ Γκέιτζ (ή αλλιώς Νίκου Γκατζογιάννη), που φιλοξενήθηκε στο τεύχος Ιανουαρίου του μηνιαίου περιοδικού «Vanity Fair». Ο συγγραφέας της «Ελένης», του πολιτικού αυτοβιογραφικού μπεστ σέλερ, το οποίο έγινε ταινία το 1984 με πρωταγωνιστή τον Τζον Μάλκοβιτς, περιγράφει με λεπτομέρειες όλο το παρασκήνιο των μεθόδων που ακολουθήθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία, μέχρι το μοιραίο τέλος, όπου από μία ατυχή σύμπτωση απεκαλύφθη η επί 30 σχεδόν χρόνια αόρατη οργάνωση.

Η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι οι ταινίες που ασχολούνται με την τρομοκρατία γνωρίζουν επιτυχία και, κυρίως, όταν έχουν happy end. Το κείμενο του Γκατζογιάννη αρχίζει από τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA στην Ελλάδα Ρίτσαρντ Γουέλς το Δεκέμβριο του 1975 και φτάνει ως το 2002, τη χρονιά του τέλους της 17 Νοέμβρη.
Το τι θα βγάλει η κουτάλα του Γκατζογιάννη, μόνο εκείνος ξέρει. Ή όσοι γνωρίζουν, θα καταλάβουν. Το Χόλιγουντ έχει κάνει άπειρες διατριβές πάνω σε σχετικά θέματα και φυσικά το Πεντάγωνο παραδίπλα είναι και η CIA που γράφουν σενάρια και πραγματοποιούν "επιχειρήσεις". Λίγο πολύ το αποτέλεσμα είναι γνωστό.

No comments: