Monday, May 11, 2015

Zιλιέτ Μπινός: «Ο Ντεπαρντιέ ήθελε να με σκοτώσει. Αλλά είμαι ακόμα εδώ»

Γεωργία Παπαδημητρίου, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, 11/05/2015

«Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω γιατί χαίρει τόσης εκτίμησης όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει τίποτα, απολύτως τίποτα!», είχε πει ο Ντεπαρντιέ για τη Μπινός- Η απάντηση της Γαλλίδας ηθοποιού 

Zιλιέτ Μπινός: «Ο Ντεπαρντιέ ήθελε να με σκοτώσει. Αλλά είμαι ακόμα εδώ»

Δεν ξεχνιούνται τα σκληρά λόγια που είχε πει ο Zεράρ Ντεπαρντιέ σε συνέντευξη του το 2010 για τη βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιό, Ζιλιέτ Μπινός. Η 51χρονη ηθοποιός, που φέτος ενσάρκωσε την Αντιγόνη του Σοφοκλή στο Λονδίνο (σε σκηνοθεσία του Ίβο Βαν Χοβ) έδωσε μία συνέντευξη στην εφημερίδα Guardian και απάντησε στον Γάλλο ηθοποιό.



 «Μπορείτε, σας παρακαλώ, να μου εξηγήσετε τι το μυστήριο έχει η Ζιλιέτ Μπινός; Θα ήθελα πραγματικά να ξέρω γιατί χαίρει τόσης εκτίμησης όλα αυτά τα χρόνια. Δεν έχει τίποτα, απολύτως τίποτα!», είχε πει ο Ντεπαρντιέ.

«Αλήθεια ποιο είναι το μυστήριο σας;», ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου της βρετανικής εφημερίδας στη Ζιλιέτ Μπινός. «Ναι υπάρχει ένα μυστικό πιστεύω», απάντησε η ηθοποιός και συνέχισε λέγοντας: «Όταν είσαι μπροστά από τον κινηματογραφικό φακό κάτι γίνεται. Κάποια σχέση, κάποια κίνηση, κάποιο παράξενο είδος αναστολής. Εκεί καταλαβαίνεις ότι ένα "αντίγραφο" του εαυτού σου είναι διαθέσιμο σε όλους. Και αν το κάνεις σωστά, τότε φαντάζεσαι όλες τις καρδιές να χτυπάνε στον ίδιο ρυθμό. Αυτό είναι όμορφο!». Ανακαλώντας στη μνήμη της τα σχόλια του Ντεπαρντιέ, σήκωσε το χερί της σαν να κρατάει κάποιο μαχαίρι και είπε: «Ήθελε να με σκοτώσει. Αλλά είμαι ακόμα εδώ!»

Η Γαλλίδα ηθοποιός πρωταγωνιστεί στην ταινία του του σκηνοθέτη Ολιβιέ Ασαγιάς, «Clouds of Sils Maria». Υποδύεται την Μαρία Έντερς, μία ηθοποιό που στο αποκορύφωμα της διεθνούς της καριέρας, δέχεται μια πρόταση για να παίξει σε μία αναβίωση του θεατρικού έργου που την έκανε διάσημη πριν από είκοσι χρόνια. Τότε, όμως, ερμήνευε το ρόλο της Σίγκριντ, μιας ελκυστικής νέας κοπέλας που σαγηνεύει και τελικά οδηγεί στην αυτοκτονία το αφεντικό της, την Ελένα. Τώρα, της ζητείται να αναλάβει τον άλλο ρόλο, εκείνον της μεγαλύτερης σε ηλικία Ελένα. Μαζί με την προσωπική της βοηθό (Κρίστεν Στιούαρτ) αναχωρεί για να ξεκινήσει πρόβες στο Σιλς Μαρία, μια απομονωμένη περιοχή των Άλπεων. Μια νεαρή στάρλετ του Χόλιγουντ με έφεση στα σκάνδαλα (Κλόε Γκρέις Μόριτς) πρόκειται να υποδυθεί το ρόλο της Σίγκριντ, και η Μαρία βρίσκει τον εαυτό της στην άλλη πλευρά του καθρέφτη, πρόσωπο με πρόσωπο με μια διφορούμενα γοητευτική γυναίκα που αποτελεί, στην ουσία, μια ανησυχητική αντανάκλαση του ίδιου της του εαυτού.

No comments: