Thursday, May 7, 2015

Ο Γιάννης Οικονομίδης διδάσκει...

Εντατικά σεμινάρια κινηματογράφου στην Πλατεία Θεάτρου από τις 6 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου 
Ο Γιάννης Οικονομίδης διδάσκει 

Εντατικό σεμινάριο με τίτλο «13 Όψεις μιας Περιπέτειας. Περί Film Making και άλλων παθών-Φτιάχνοντας μια ταινία στη χώρα μας» θα παρουσιάσει το Filmschool.gr σε συνεργασία με την Art Syndicate στη Yafka School., στην Πλατεία Θεάτρου, από τις 6 Ιουνίου ως τις 4 Ιουλίου.
Το σεμινάριο που θα γίνει σε δεκατρείς τετράωρες συναντήσεις απευθύνεται σε όποιον επιθυμεί να κατανοήσει τον πολύπλοκο και αυστηρά συγκεκριμένο σχεδιασμό κατασκευής μιας ταινίας μεγάλου μήκους, μέσα από την εμπειρία και πρακτική προσέγγιση του Γιάννη Οικονομίδη.


Είναι κατάλληλο για νέους σκηνοθέτες και παραγωγούς, ηθοποιούς, τους συνεργάτες σε όλους τους τομείς κινηματογράφησης, το κοινό των ταινιών του Γιάννη Οικονομίδη και εν γένει όλους τους ενδιαφερόμενους σινεφίλ θεατές του ελληνικού κινηματογράφου.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η σαφής αποδόμηση της διαδικασίας δημιουργίας μιας κινηματογραφικής ταινίας αναλύοντας τα ξεχωριστά στάδια σύνθεσής της. Με αφετηρία τις τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες του Γιάννη Οικονομίδη («Σπιρτόκουτο», «Η Ψυχή στο Στόμα», «Μαχαιροβγάλτης», «Το Μικρό Ψάρι») ο σκηνοθέτης, μαζί με τη συμμετοχή καλεσμένων, επαγγελματιών του χώρου του κινηματογράφου, θα αναλύσει, συζητήσει, αποδομήσει και αποκαλύψει το κάθε καλλιτεχνικό, οργανωτικό και παραγωγικό στάδιο μιας ταινίας γυρισμένης στην Ελλάδα.

Τα μαθήματα θα καλύψουν τους παρακάτω τομείς: σενάριο, προετοιμασία, προπαραγωγή, παραγωγή, γυρίσματα, μοντάζ, post production, διανομή/εκμετάλλευση.

Με το τέλος του σεμιναρίου ο κάθε μαθητής θα λάβει ηλεκτρονικά τα σενάρια γυρίσματος των ταινιών του Γιάννη Οικονομίδη «Μαχαιροβγάλτης» και «Το Μικρό Ψάρι», το συλλεκτικό βινύλιο του soundtrack της ταινίας «Το Μικρό Ψάρι» με μουσική του Μπάμπη Παπαδόπουλου και δύο εισιτήρια στη τιμή του ενός για οποιαδήποτε μέρα / προβολή σε δύο κινηματογράφους της Αθήνας, κατά τη χρονική περίοδο που διαρκεί το σεμινάριο.

Πληροφορίες
Yafka School

Πλατεία Θεάτρου 6, 6ος όροφος

Έναρξη: 6 Ιουνίου 2015
Λήξη: 4 Ιουλίου 2015
Διάρκεια: 52 ώρες

Περιορισμένος αριθμός θέσεων
Για πλήρη ανάλυση σεμιναρίου και περισσότερες πληροφορίες: www.filmschool.gr
Τηλέφωνα: 211 7051633 - 6974 867975

No comments: