Thursday, January 26, 2012

Το σκοτεινό τούνελ και τα μαραμένα λουλούδια



Το σημείο όπου έγινε το μοιραίο τροχαίο
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ
Ηταν γύρω στις 7 το απόγευμα της Τρίτης όταν η Τροχαία Κορυδαλλού δέχθηκε κλήση για ατύχημα που είχε συμβεί στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, στο ύψος του Κερατσινίου: διερχόμενο μηχανάκι είχε παρασύρει πεζό...
Ηταν γύρω στις 7 το απόγευμα της Τρίτης όταν η Τροχαία Κορυδαλλού δέχθηκε κλήση για ατύχημα που είχε συμβεί στην περιφερειακή οδό Δραπετσώνας, στο ύψος του Κερατσινίου: διερχόμενο μηχανάκι είχε παρασύρει πεζό...
Φτάνοντας στο σημείο, οι αστυνομικοί κατάλαβαν αμέσως την κρισιμότητα της κατάστασης. Διέκοψαν την κυκλοφορία τοποθετώντας κώνους στο οδόστρωμα. Σύμφωνα με τις περιγραφές, ο 77χρονος σκηνοθέτης, Θόδωρος Αγγελόπουλος, προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο πεζός, για να δει κάποια παλιά κτίρια, όταν, στο ρεύμα προς Κερατσίνι, ο διερχόμενος μοτοσικλετιστής δεν πρόλαβε να φρενάρει. Σύμφωνα με την Τροχαία, στο σημείο των γυρισμάτων υπήρχε περιπολικό, αλλά στο αντίθετο ρεύμα από εκεί όπου έγινε το δυστύχημα, καθώς για τις ανάγκες των γυρισμάτων και για λόγους ασφαλείας είχε διακοπεί η κυκλοφορία σε ένα κομμάτι της περιφερειακής οδού προς Πειραιά.
Η αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο το μοιραίο δυστύχημα να έχει καταγραφεί από κάμερα της τροχαίας που είναι τοποθετημένη στην έξοδο του τούνελ. Ωστόσο, ο κακός φωτισμός του σημείου περιορίζει τις δυνατότητες.
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ, Γιάννης Ροτζιώκος, διέταξε χθες ένορκη διοικητική εξέταση για την καθυστερημένη άφιξη ασθενοφόρου στο σημείο του τροχαίου. Σύμφωνα με μαρτυρίες συνεργατών του Θ. Αγγελόπουλου, το ασθενοφόρο έφτασε με 45 λεπτά καθυστέρηση και έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία της οικογένειας του σκηνοθέτη με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο.
Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ -που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας- κατήγγειλαν χθες ότι το πρώτο ασθενοφόρο που κλήθηκε έμεινε στον δρόμο από μηχανική βλάβη και χρειάστηκε να σταλεί και δεύτερο.
Η διοίκηση του ΕΚΑΒ εκφράζει την ειλικρινή και βαθύτατη θλίψη του Κέντρου στην οικογένεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που άδικα έφυγε από τη ζωή.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που σκοτώνεται άνθρωπος εδώ. Δεν έχουν περάσει δύο μήνες από το προηγούμενο τροχαίο, όταν ένα παιδί έπεσε με τη μηχανή του πάνω στην κολόνα και σκοτώθηκε, βγαίνοντας από το τούνελ», λέει ο 52χρονος Κωνσταντίνος Σίμος, μηχανικός του εμπορικού ναυτικού και κάτοικος Δραπετσώνας, που βρέθηκε χθες στο σημείο της τραγωδίας. Μας δείχνει τα μαραμένα, πια, λουλούδια που κάποιος είχε αφήσει στην κολόνα για τον νεκρό μοτοσικλετιστή. Λίγα μέτρα παραδίπλα σημειώθηκε το προχθεσινό τροχαίο που έκοψε το νήμα της ζωής του σπουδαίου σκηνοθέτη. «Η στροφή εξόδου έχει κακή ορατότητα και το τούνελ είναι κακοφωτισμένο», συνεχίζει ο κ. Σίμος. Πράγματι, στο ρεύμα προς Κερατσίνι το μισό τούνελ ήταν σκοτεινό χθες το μεσημέρι...
Από την άλλη, ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Λουκάς Τζανής, λέει πως ο δρόμος είναι καινούργιος, πως το συγκεκριμένο σημείο «δεν θεωρείται από τα επικίνδυνα του δήμου, όπου προκαλούνται ατυχήματα» και πως «δεν υπάρχει κακοτεχνία». Δηλώνει συγκλονισμένος για τον απροσδόκητο θάνατο του Θ. Αγγελόπουλου, που «είναι μεγάλη απώλεια για την ελληνική και ξένη διανόηση».
Απέναντι από το σημείο του δυστυχήματος το κουφάρι κάποιου παλιού βιομηχανικού συγκροτήματος επιτείνει την τραγικότητα του τοπίου. Επίκειται η ανάπλασή του και η μετατροπή του σε χώρους αναψυχής και πολιτισμού. Θα ονομαστεί «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», λέει ο δήμαρχος... ΕΘΝΟΣ, 26/1/2012

No comments: