Thursday, January 19, 2012

Ολοι οι σταρ έφυγαν με.... Σφαίρες




Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού σε δράμα πήρε ο Τζορτζ Κλούνεϊ για την ερμηνεία του στους «Απόγονους». Πάνω με τον νέο του έρωτα, Στέισι Κίμπλερ
ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΣΚΑΡ
Σε Μέριλ Στριπ, Μισέλ Γουίλιαμς, Κλούνεϊ, Σκορσέζε, Γούντι Αλεν τα βραβεία των Δημοσιογράφων του Χόλιγουντ, με το «The artist» να μετρά τρεις διακρίσεις....
Οπως ήταν αναμενόμενο, το φιλμ που διεκδικεί όλες τις δάφνες της σεζόν, το «The artist» του Μισέλ Χαζαναβίσιους, πήρε τα περισσότερα χρυσά αγαλματίδια στις Χρυσές Σφαίρες, που δόθηκαν την Κυριακή στο Λος Αντζελες. Με τρία βραβεία -καλύτερης ταινίας στην κατηγορία κωμωδία ή μιούζικαλ, ηθοποιού σε κωμωδία για τον Γάλλο Ζαν Ντιζαρντέν και μουσικής επένδυσης- το «The artist» έλαμψε διά της ασπρόμαυρης γοητείας του, ενώ οι «Απόγονοι» του Πέιν έδειξαν τα δόντια τους κερδίζοντας βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δράμα για την ερμηνεία του Τζορτζ Κλούνεϊ, καθώς και καλύτερης ταινίας στην κατηγορία του δράματος.
Οι δύο αυτές ταινίες και οι ευτυχείς συντελεστές τους ήταν οι μεγάλοι νικητές της βραδιάς αλλά και, όπως όλα δείχνουν, οι μεγάλοι αντίπαλοι των επερχόμενων Οσκαρ. Η τελετή κύλησε με τον Αγγλο οικοδεσπότη Ρίκι Τζερβέιζ να μοιράζει καυστικές ατάκες στους υποψήφιους που κάθονταν στα τραπέζια της μεγάλης σάλας του Μπέβερλι Χίλτον.
Μοιρασιά, από πλευράς βραβείων, στη μακροσκελή λίστα των κατηγοριών της, όπου περιλαμβάνονται και τηλεοπτικές σειρές, έκανε γενικώς και η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου του Χόλιγουντ, η τελετάρχης της 69ης Απονομής των Χρυσών Σφαιρών. Οι δημοσιογράφοι της ένωσης αποφάσισαν, εκτός των άλλων, πως η Μέριλ Στριπ για τη «Σιδηρά κυρία», η Μισέλ Γουίλιαμς για το «Επτά μέρες με τη Μέριλιν», η Οκτάβια Σπένσερ για τις «Υπηρέτριες» και ο Κρίστοφερ Πλάμερ για τους «Πρωτάρηδες» πρέπει να διακριθούν για τις ερμηνείες τους, όπως κι έγινε.
Βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δράμα πήρε η Μέριλ Στριπ για τη «Σιδηρά κυρία»
Βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δράμα πήρε η Μέριλ Στριπ για τη «Σιδηρά κυρία»
Βραβεία πήραν και τρεις βετεράνοι: ο Μάρτιν Σκορσέζε κράτησε τη Χρυσή Σφαίρα για τη σκηνοθεσία του «Hugo», ο Γούντι Αλεν βραβεύτηκε για το σενάριο της κομεντί «Μεσάνυχτα στο Παρίσι» και ο Μόργκαν Φρίμαν ήταν το τιμώμενο πρόσωπο παραλαμβάνοντας το βραβείο Σεσίλ Μπ. ΝτεΜιλ για το σύνολο της καριέρας του. Ως καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων ψηφίστηκαν από την ένωση «Οι περιπέτειες του Τεν Τεν: Το μυστικό του μονόκερου» του Σπίλμπεργκ, ενώ ως καλύτερο ξενόγλωσσο φιλμ το ιρανικό «Ενας χωρισμός» του Φαραντί.
ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ
Ο χαριτωμένος Αγκι και «γουέστερν λουκ» για κλάματα
Συνηθισμένοι σε ακριβοθώρητα γκαλά και πάσης φύσεως βραβεύσεις, οι σταρ -και ήταν πολλοί αυτήν τη φορά- περπάτησαν στο κόκκινο χαλί έξω από το Μπέβερλι Χίλτον του Λος Αντζελες αφήνοντας τις καλύτερες και τις χειρότερες εντυπώσεις.
Στον Μάρτιν Σκορσέζε η Χρυσή Σφαίρα για τη σκηνοθεσία του «Hugo»
Στον Μάρτιν Σκορσέζε η Χρυσή Σφαίρα για τη σκηνοθεσία του «Hugo»
Στους καλοντυμένους της εκδήλωσης, η Αντζελίνα Τζολί ξεχώρισε με τη λευκή τουαλέτα Βερσάτσε και το κόκκινο τελείωμα στο μπούστο της, καθώς και η Σαρλίζ Θέρον με το ροζ Dior φόρεμα. Στους κακοντυμένους η Μέριλ Στριπ με ένα ανεκδιήγητο «γουέστερν λουκ».
Την παράσταση, ωστόσο, έκλεψε απ' όλους ο χαριτωμένος Αγκι, το τεριέ του «The artist», που οι φωτογράφοι απαθανάτισαν να κυλιέται στο χαλί αλλά και αγκαλιά... με τα βραβεία που μάζεψε η γαλλο-βελγική παραγωγή. «Απουσία» πήραν ο Ράιαν Γκόσλινγκ («Drive», «Αι ειδοί του Μαρτίου») και ο Γούντι Αλεν, που, ωστόσο, μπορεί να παρευρεθούν σε ένα από τα επόμενα ραντεβού της χολιγουντιανής ελίτ που θα είναι τακτικά από εδώ και στο εξής, λόγω των συνεχών βραβεύσεων των διάφορων ενώσεων.
Ζαν Ντιζαρντέν, Μισέλ Χαζαναβίσιους, Μπερενίς Μπεζό και ο χαριτωμένος Αγκι, το τεριέ του «The artist» που έκλεψε την παράσταση.
Ζαν Ντιζαρντέν, Μισέλ Χαζαναβίσιους, Μπερενίς Μπεζό και ο χαριτωμένος Αγκι, το τεριέ του «The artist» που έκλεψε την παράσταση.
Η κορυφαία, πάντως, συνάντηση της χρονιάς έχει οριστεί για την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στο Κόντακ Θίατερ του Λος Αντζελες, ημέρα απονομής των Οσκαρ. Προηγουμένως, η ανακοίνωση των οσκαρικών υποψηφιοτήτων, στις 24 Ιανουαρίου, θα ορίσει και τα φαβορί της λαμπερής γιορτής.
ΧΡΥΣΕΣ ΣΦΑΙΡΕΣ 2012
Στον Στίβεν Σπίλμπεργκ, για τον «Τεν Τεν», το βραβείο Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων
Στον Στίβεν Σπίλμπεργκ, για τον «Τεν Τεν», το βραβείο Καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων
  • Καλύτερη ταινία - Δράμα, «Οι απόγονοι»
  • Καλύτερη ταινία, «The artist»
  • Α΄ Ανδρικός ρόλος - Δράμα, Τζορτζ Κλούνεϊ
  • Α΄ Ανδρικός ρόλος - Κωμωδία, Ζαν Ντιζαρντέν
  • Α΄ Γυναικείος ρόλος - Δράμα, Μέριλ Στριπ
  • Α' Γυναικείος ρόλος - Κωμωδία, Μισέλ Γουίλιαμς
  • Β΄Ανδρικός ρόλος, Κρίστοφερ Πλάμερ
  • Β΄ Γυναικείος ρόλος, Οκτάβια Σπένσερ
  • Καλύτερη σκηνοθεσία, Μάρτιν Σκορσέζε
  • Καλύτερο σενάριο, Γούντι Αλεν
  • Καλύτερο πρωτότυπο τραγούδι, «W.E.»: Μαντόνα, Τζούλι Φροστ, Τζίμι Χάρι
  • Καλύτερο σάουντρακ, «The artist»: Λουντοβίκ Μπουρς
  • Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων, «Οι περιπέτειες του Τεν Τεν: Το μυστικό του μονόκερου»
  • Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία, «Ενας χωρισμός» (Ιράν)
ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ, ΕΘΝΟΣ, 17/1/2012

No comments: