Monday, January 2, 2012

Τιμητική Χρυσή Άρκτο στο Φεστιβάλ Βερολίνου για τη... «Σιδηρά» Μέριλ Στριπ

Κάθε χρονιά είναι η χρονιά της. Με ερμηνείες που κερδίζουν το κοινό, μία χαμηλών τόνων προσωπικότητα, παραμένοντας μακριά από τα φώτα του Χόλιγουντ, η Μέριλ Στριπ είναι μια μεγάλη σταρ και μια σπουδαία ηθοποιός. Φέτος που η Σιδηρά Κυρία βγαίνει στις αίθουσες, το κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου αποφάσισε να της απονεμηθεί μία τιμητική Χρυσή Άρκτο.


Το Φεστιβάλ ανακοίνωσε, επίσης, ότι θα παρουσιάσει αρκετές ταινίες της Μ.Στριπ, ανάμεσά τους τα: Κράμερ Εναντίον Κράμερ (1979), Η Εκλογή της Σόφι (1982), Πέρα από την Αφρική (1985), Οι Γέφυρες του Μάντισον (1995).

«Χαιρόμαστε πάρα πολύ που μας δίνεται η δυνατότητα να προσφέρουμε την Τιμητική Χρυσή Άρκτο σε μια τόσο φανταστική καλλιτέχνη και σταρ διεθνούς βεληνεκούς. Η Μέριλ Στριπ είναι μια εξέχουσα, ευμετάβλητη ερμηνεύτρια που κινείται με άνεση μεταξύ των δραματικών και των κωμικών ρόλων» είπε ο Ντίτερ Κόσλικ, διευθυντής του Φεστιβάλ Βερολίνου.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στην ηθοποιό στις 14 Φεβρουαρίου σε ειδική τελετή. Θα  ακολουθήσει η προβολή της νέας της ταινίας «Σιδηρά Κυρία», στην οποία ερμηνεύει τη Μάργκαρετ Θάτσερ.

Για τον ρόλο της πρώην Βρετανίδας πρωθυπουργού είναι υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα γυναικείου ρόλου, ενώ πιθανότατα θα διεκδικήσει και ένα Όσκαρ (έχει υπάρξει υποψήφια για το βραβείο της Ακαδημίας 16 φορές μέχρι στιγμής).

Η Σιδηρά Κυρία θα προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες από τις 12 Ιανουαρίου.

No comments: