Wednesday, April 1, 2015

Η Τουρκία «έκοψε» την Τζούλιαν Μουρ από καμπάνια λόγω... ερμηνείας

Μπορεί να κέρδισε το Όσκαρ Α' Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο Still Alice, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η Τζούλιαν Μουρ είναι αρκετά καλή ηθοποιός για τις τουρκικές αρχές.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet, το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού αποφάσισε να «κόψει» την γνωστή ηθοποιό από τουριστική καμπάνια για την Τουρκία, κρίνοντας ότι η... ερμηνεία της ήταν κακή.


Η Τζούλιαν Μουρ προσελήφθη να είναι το κεντρικό πρόσωπο της καμπάνιας Home Of (κόστους 4 εκατ. δολαρίων). Η ηθοποιός θα συμμετείχε σε διαφημιστικό, στο οποίο θα φαινόταν να παίρνει το αεροπλάνο σκεφτόμενη τις ωραίες στιγμές που είχε περάσει σε ένα ταξίδι στην Τουρκία στη διάρκεια των παιδικών της χρόνων.

Οι αξιωματούχοι του υπουργείου είδαν το υλικό και σύμφωνα με πηγή του υπουργείου δεν έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι. Ζήτησαν να γίνουν ξανά τα γυρίσματα, θεωρώντας κακή την ερμηνεία της Μουρ.

Η ηθοποιός αρνήθηκε και το υπουργείο αποφάσισε να ακυρώσει την καμπάνια.

Πάντως η Μουρ δεν ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής επιλογή στο τουρκικό Κοινοβούλιο με τον Ρουχσάρ Ντεμιρέλ του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης να καταθέτει και ερώτηση στον υπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, ενώ άλλοι πολιτικοί την χαρακτήριζαν ως «καταθλιπτική προσωπικότητα».

No comments: