Friday, August 10, 2012

ΛΑΡΣ ΦΟΝ ΤΡΙΕΡ Επιστρέφει... προκλητικός

«Νυμφομανής» θα ονομάζεται η νέα ταινία του σκηνοθέτη, με «ατού» τις τολμηρές σκηνές αλλά και τη συμμετοχή της Νικόλ Κίντμαν
Λαρς Φον Τρίερ και Νικόλ Κίντμαν θα συναντηθούν ξανά μετά το «Dogville» στη νέα ταινία «Νυμφομανής»
Λαρς Φον Τρίερ και Νικόλ Κίντμαν θα συναντηθούν ξανά μετά το «Dogville» στη νέα ταινία «Νυμφομανής»
Σε τροχιά γυρισμάτων για τη νέα του ταινία ? ήδη πολυαναμενόμενη και βαφτισμένη «προκλητική», πριν καν ξεκινήσει να γυρίζεται - βαδίζει ο Λαρς Φον Τρίερ, καθώς τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το «Nymphomaniac» («Νυμφομανής») που είχε ανακοινωθεί στο επεισοδιακό, λόγω των ειρωνικών φιλοναζιστικών του σχολίων, Φεστιβάλ των Κανών του 2011, θα αρχίσει να υλοποιείται.
Μέρα με τη μέρα, τα νέα πληθαίνουν. Τη μία διαβάζουμε ότι η Νικόλ Κίντμαν δήλωσε σε συνέντευξή της στο γαλλικό περιοδικό «Positif» ότι θα έχει έναν μικρό ρόλο στο φιλμ, γεγονός που θα σημάνει την επανασύνδεση του Δανού σκηνοθέτη και της χολιγουντιανής σταρ εννιά χρόνια μετά το «Dogville». Την άλλη, ότι θα συμμετάσχει και ο Σάια ΛαΜπεφ, ο νεαρός πρωταγωνιστής των μπλοκμπάστερ της σειράς «Transformers», αλλά και του τέταρτου «Ιντιάνα Τζόουνς».
Πρωταγωνίστρια του Τρίερ είναι η Σαρλότ Γκενσμπούρ, που, αφού συνεργάστηκε μαζί του στον «Αντίχριστο» και τη «Μελαγχολία», μπορούμε πια να την αποκαλούμε «μούσα» του. Ηδη η Γκενσμπούρ έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα «The Guardian» ότι για τις... πορνογραφικές σκηνές της ταινίας θα χρησιμοποιηθούν άλλοι ηθοποιοί, όπως έγινε και στο προηγούμενο προβοκατόρικο έργο του Τρίερ, τον «Αντίχριστο». Σε ό,τι αφορά την υπόθεση, ξέρουμε ότι περιστρέφεται γύρω από την ερωτική ζωή μιας γυναίκας από τη νεότητά της έως τα 50 της, ενώ έχουν ετοιμαστεί και θα γυριστούν δύο εκδοχές, μία πιο προκλητική και μία πιο ανάλαφρη (υπάρχουν ήδη ρεπορτάζ για την ταινία που τη χαρακτηρίζουν «σκληρό» και «μαλακό» πορνό!). Θα έχει, επίσης, 8 κεφάλαια, καθώς η ζωή της ηρωίδας εξελίσσεται μέσα από τη δική της αφήγηση και αναπόληση. Στο καστ περιλαμβάνεται και ο βετεράνος του σινεμά του Τρίερ, Στέλαν Σκάσγκααρντ («Δαμάζοντας τα κύματα», «Χορεύοντας στο σκοτάδι», «Manderlay», «Μελαγχολία»), αλλά και ο Γουίλεμ Νταφόε («Manderlay», «Ο αντίχριστος»).
Επιστρέφει... προκλητικός
Ο τρομερός Δανός θα τους συγκεντρώσει όλους για τα γυρίσματα της ταινίας στη Γερμανία το ερχόμενο φθινόπωρο και υποψιαζόμαστε πως, αν και «persona non grata» για το Φεστιβάλ των Κανών το 2011, θα είναι τέτοια η δημοσιότητα για τη «Νυμφομανή», που η Κρουαζέτ δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί για την κινηματογραφική διοργάνωση του 2013.
Τα βρήκαν
Η συνεργασία της Κίντμαν με τον Τρίερ δείχνει ότι έχουν πλέον καλή σχέση μετά τις συγκρούσεις τους στα πλατό του «Dogville».
ΑΝΤΑ ΔΑΛΙΑΚΑ, ΕΘΝΟΣ, 10/8/2012

No comments: