Friday, March 18, 2011

6ο Animfest: 146 ταινίες, 38 χώρες, Χάρβαρντ, Κίνα και Sam

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά το Animfest, το διεθνές φεστιβάλ ανιμέισον της Αθήνας, ξαναξεκινά. Από σήμερα και για μια βδομάδα θα προβληθούν στην Ταινιοθήκη πάνω από 146 ταινίες ανιμέισον από τριάντα οκτώ χώρες.
Σκηνή από το «Vicenta» του επίσημου καλεσμένου Sam ori Marti Ξεχωρίζουν η συλλογή κινουμένων σχεδίων παραγωγής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και μια επιλογή βραβευμένων ταινιών από το 6ο China International Cartoon and Animation Festival.
Επίσημος προσκεκλημένος είναι ο διεθνώς αναγνωρισμένος Sam, κατά κόσμον Σαμουήλ Ορτί Μαρτί. Ιδρυτής της εταιρείας παραγωγής Confictivos, έχει περάσει την τελευταία δεκαετία πειραματιζόμενος με τον πηλό και τις τεχνικές εμψύχωσης του συγκεκριμένου υλικού. Ανάμεσα στις μικρού μήκους ανιμέισον και οι «Encarna» (2003), «Hermetico» (2004), «Semantica» (2005), «El ataque delos Kriters asesinos» (2007), «The Werepig» και «Vicenta» (2010) που απέσπασαν πολλά διεθνή βραβεία.
Σήμερα (1 μ.μ.) θα δώσει masterclass στον ΑΚΤΟ (Ευελπίδων 11α, με ελεύθερη είσοδο).
Θα επαναληφθεί στον ΑΚΤΟ Θεσσαλονίκης την Δευτέρα (12, μεσημέρι). Οι ταινίες του θα προβληθούν το Σάββατο, μετά τα μεσάνυχτα. Θα τις παρουσιάσει ο ίδιος και θα απαντήσει σε ερωτήσεις. Η εκδήλωση θα κλείσει με... Bloody Mary.
- Κατά τη διάρκεια του Animfest οι video artists Μπάμπης Βενετόπουλος και Βίκυ Μπέτσου θα εκθέσουν οπτικοακουστικά περιβάλλοντα στο υπόγειο και το ισόγειο της Ταινιοθήκης, αντίστοιχα.
- Το Σάββατο θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα «Οπτικοακουστικά Μέσα και Εκπαίδευση/ Η οπτικοποίηση της αφήγησης: Από τον Τριβιζά στο Logicomix» με καλεσμένους τους Ευγένιο Τριβιζά και Απόστολο Δοξιάδη.
- Την Κυριακή, οι δημιουργοί της τηλεοπτικής ανιμέισον σειράς του Mega «Ουκ Αν Λάβοις Παρά του Μη Εχοντος» θα μιλήσουν για τη δουλειά τους (11 π.μ., ελεύθερη είσοδο).
- Στην τελετή λήξης (23 Μαρτίου) θα προβληθούν τα «Renter» του Τζέισον Κάρπεντερ (υποψήφια στα 28α ΑΝΝΙΕ Award Nomination, Best Short 2010) και η πολυβραβευμένη «Zero» του ελληνικής καταγωγής Αυστραλού Κρίστοφερ Κεζέλος.
  • info: 17 με 23 Μαρτίου, Ταινιοθήκη (Ιεράς Οδού 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου), Μετρό Κεραμεικός. Προβολές: 6 με 12 μ.μ. Εισιτήριο: 5 ευρώ, προπώληση στα Public. Πρόγραμμα www. animationcenter.gr.
  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ

No comments: