Thursday, November 22, 2007

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ ΕΝΙΑΙΑΣ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑΣ

Μια καλή ευκαιρία να αντιμετωπιστεί το περιεχόμενο του κινηματογράφου, ανεξάρτητα από το μέσο εγγραφής (φιλμ ή ψηφιακά) αποτελεί το διεθνές φεστιβάλ κινηματογράφου «Πλατφόρμα βίντεο», που θα προβάλλει ταινίες με χρήση του βίντεο και νέων μέσων. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί (7-12/12) στην «Αθηναΐδα» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός).

Η διοργάνωση περιλαμβάνει δύο διαγωνιστικά τμήματα: Την «Επιλογή πλατφόρμα», όπου 13 ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης και κινουμένων σχεδίων από όλον τον κόσμο διαγωνίζονται για το βραβείο της κριτικής επιτροπής, και το «Βραβείο κοινού» όπου διαγωνίζονται 138 ταινίες μυθοπλασίας, τεκμηρίωσης, κινουμένων σχεδίων και πειραματικές, οι οποίες επιλέχθηκαν μεταξύ 600 ταινιών!

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται αφιερώματα στον κινηματογράφο της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, σε ανερχόμενους Ευρωπαίους δημιουργούς και σε ένα δείγμα της σύγχρονης δημιουργίας «εικαστικών» ταινιών από την Αυστραλία. Το εκπαιδευτικό οπτικοακουστικό εργαστήριο «Εν κινήσει» πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Τμήματος Κινηματογράφου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αντίστοιχων ευρωπαϊκών ιδρυμάτων.

Για το βραβείο διαγωνίζονται ταινίες από την Ελλάδα («Liebestod - τέσσερις πράξεις» του Στάθη Αθανασίου, «Μονό κρεβάτι» του Γιώργου Κουβαρά, «My doll plays Alice» κινούμενα σχέδια της Ακριβής Συμεωνίδη), την Ισπανία, τη Γερμανία, την Ιταλία, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, τη Γαλλία και το Βέλγιο.


No comments: