Η είδηση του θανάτου του έχει σκορπίσει τη θλίψη σε όλη την Ελλάδα. «Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, διακριτικά, αθόρυβα ακριβώς όπως έζησε όλα του τα χρόνια. Καλός οικογενειάρχης, σεμνός, ευγενής, εργατικός, καλός επαγγελματίας, αφοσιώθηκε με λατρεία στον κινηματογράφο αποφεύγοντας τη μικρή οθόνη. Παρόλο που είχε παίξει σε 126 ταινίες και στις 52 από αυτές υπήρξε πρωταγωνιστής ο Θανάσης Βέγγος, ο δικός μας Θανάσης, δεν σπούδασε ηθοποιός. Υπήρξε αυτοδίδακτος.
Ο Θανάσης Βέγγος γεννήθηκε στο Νέο Φάληρο στις 29 Μαΐου 1927 και ήταν ο μοναχογιός μιας αριστερής οικογένειας, γι΄ αυτό και υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία του από το 1948 έως το 1950 στη Μακρόνησο. Τα παιδικά του χρόνια ήταν πολύ δύσκολα αφού αναγκάστηκε από μικρός να δουλέψει καθώς η οικογένειά του αντιμετώπιζε σοβαρά οικογενειακά προβλήματα Την εποχή της εξορίας του στη Μακρόνησο γνωρίστηκε με τον σκηνοθέτη, Νίκο Κούνδουρο και η γνωριμία του αυτή τον οδήγησε στον κινηματογράφο το 1954, στην ταινία «Μαγική Πόλις».
Υπήρξε μέλος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και του Σωματείου Παραγωγών. Ήταν παντρεμένος με την Ασημίνα Βέγγου με την οποία απέκτησε δύο γιους. Το 2002 ο Δήμος Κορυδαλλού έδωσε το όνομα του στο δημοτικό αμφιθέατρο της περιοχής, σε μια συγκινητική τελετή, στην οποία ο Θανάσης Βέγγος, συγκλόνισε το κοινό που παραβρισκόταν για τιμήσει τον ίδιο και το έργο του. Επίσης από τον Οκτώβριο του 2008, η Πλατεία Ευαγγελισμού στο Νέο Φάληρο, μετονομάστηκε σε Πλατεία Θανάση Βέγγου.
Ο ηθοποιός απέφευγε τις συνεντεύξεις και στις λιγοστές δημόσιες εμφανίσεις του ήταν πάντα σεμνός Την Τρίτη στις 19 Μαΐου του 2009 ο Θανάσης Βέγγος έδωσε την πρώτη του αλλά και τελευταία συνέντευξη ύστερα από 25 χρόνια «σιωπής» με αφορμή τη συμμετοχή του στο ντοκιμαντέρ μυθοπλασίας της ΕΤ3: «Θεσσαλονίκη η πόλη της καρδιάς μας», όπου συμπρωταγωνιστούσε με την Κάτια Δανδουλάκη αλλά και με τα δύο του εγγόνια, τον Θανάση και τη Νίκη.