Thursday, May 19, 2011

“Περσόνα νον γκράτα” ο Τρίερ για το Φεστιβάλ Καννών

Σε αντίδραση στα φιλοναζιστικά και αντιεβραϊκά αστεία του, το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Κανών του απαγόρευσε στο εξής τη συμμετοχή.
 Ο Δανός πολυβραβευμένος σκηνοθέτης του “Αντίχριστου” και του “Δαμάζοντας τα Κύματα”, Λαρς Φον Τρίερ, ζήτησε συγνώμη  για τα αστεία του σχόλια στην συνέντευξη τύπου πριν την πρεμιέρα της ταινίας του “Melancholia” , στα οποία δήλωνε θαυμαστής του Χίτλερ, των Ναζί και καταδίκασε το Ισραήλ. 

“Δεν είμαι αντισιμίτης, ρατσιστής ή Ναζί” δήλωσε, ο σκηνοθέτης γνωστός για το χιούμορ του και την έντονη σχέση του με τους δημοσιογράφους, αναγνωρίζοντας το λάθος του, μετά από έκκληση της επιτροπής του Φεστιβάλ μέσω της ιστοσελίδας του να ανακαλέσει, στην οποία η διοργάνωση δήλωνε ενοχλημένη από τα σχόλια του. 


Παρόλα αυτά η επιτροπή του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Κανών μάλλον δεν πείσθηκε από την συγνώμη του και σε σημερινή ανακοίνωση της ενημέρωσε ότι στο εξής ο Λαρς Φον Τρίερ είναι “πρόσωπο μη επιθυμητό” στις διοργανώσεις της. 

Δηλώνοντας ακόμα ότι "ο σκηνοθέτης παραδέχθηκε ότι επέτρεψε στον εαυτό του να απαντήσεις στις προκλήσεις. Η διεύθυνση του Φεστιβάλ, αναγνωρίζει και διαδίδει τη συγνώμη του και ξεκαθαρίζει ότι είναι ανένδοτο και δεν θα επιτρέψει ποτέ να γίνει το φόρουμ τέτοιων δηλώσεων, για τέτοια θέματα”.

No comments: