Thursday, May 16, 2019

H Πενέλοπε Κρουζ βραβεύεται για το σύνολο της καριέρας της

H Πενέλοπε Κρουζ βραβεύεται για το σύνολο της καριέρας της

Είναι η πιο αναγνωρισμένη Ισπανίδα ηθοποιός σε διεθνές επίπεδο
Η ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ θα βραβευτεί για το σύνολο της καριέρας της στο κινηματογραφικό φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, του οποίου θα είναι επίσης τιμώμενο πρόσωπο, ανακοίνωσαν σήμερα οι διοργανωτές.
Σύμφωνα με το ΑΠΕ -ΜΠΕ, η 45χρονη Κρουζ «είναι η πιο αναγνωρισμένη Ισπανίδα ηθοποιός σε διεθνές επίπεδο», εξηγούν οι οργανωτές του φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από 20 έως 28 Σεπτεμβρίου στην πόλη αυτή της βόρειας Ισπανίας.

Βραβευμένη με ‘Οσκαρ το 2008 για την ερμηνεία της στην ταινία «Vicky Cristina Barcelona» του Γούντι ‘Αλεν και στις Κάννες το 2006 για τον ρόλο της στο «Volver» («Γύρνα πίσω») του Πέδρο Αλμοδόβαρ, η Πενέλοπε Κρουζ είναι η πέμπτη προσωπικότητα της Ισπανίας που κερδίζει το «Prix Donostia», το οποίο δίδεται ως «αναγνώριση της πορείας και της συνεισφοράς μεγάλων μορφών του κινηματογράφου».
Πριν από αυτήν, οι Ισπανοί που πήραν το βραβείο είναι η Κάρμεν Μάουρα, ο Αντόνιο Μπαντέρας, ο Πάκο Ραμπάλ και ο Φερνάντο Φερνάν Γκόμεθ.
«Μαθαίνω το νέο γι’ αυτό το Prix Donostia με μεγάλη συγκίνηση και ευγνωμοσύνη προς το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν για τη μεγάλη τιμή που μου κάνει», δήλωσε η ηθοποιός και πρωταγωνίστρια στη νέα ταινία «Dolor y Gloria» («Πόνος και δόξα») του Πέδρο Αλμοδόβαρ.
Το 2018 το βραβείο Donostia δόθηκε στη Βρετανίδα Τζούντι Ντεντς, στον Ιάπωνα Χιροκάζου Κορεέντα και στον Αμερικανό Ντάνι ΝτεΒίτο

No comments: