Το πρόγραμμα της εκπομπής «Κείμενα» επικεντρώνεται στα πεδία του πειραματικού ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας, παρουσιάζοντας ταινίες οι οποίες, με την προσέγγιση και τη θεματολογία τους, αγγίζουν κοινωνικούς, πολιτικούς και ποιητικούς προβληματισμούς, ενώ η θεωρητική σκευή και οι θέσεις τους συνομιλούν με το ευρύτερο επιμελητικό όραμα της documenta 14.

Η εκπομπή περιλαμβάνει ταινίες ήδη από τη δεκαετία του 1970, πρόσφατες παραγωγές καθώς και ταινίες που γυρίστηκαν ειδικά για την documenta 14. Όλες πραγματεύονται σύγχρονα θέματα που αφορούν τη ζωή στην Ελλάδα και αλλού σε μια εποχή οικονομικής δυσπραγίας και κοινωνικού αναβρασμού.
Kάθε εκπομπή ξεκινά με ένα σύντομο εισαγωγικό κείμενο γραμμένο από διεθνείς ειδήμονες.
Δείτε τον Aπρίλιο
Κείμενα #16
Δευτέρα 3 Απριλίου 2017, 24:00
Angriff auf die Demokratie – Eine Intervention (Επίθεση στην δημοκρατία – Mια παρέμβαση), 2012, Γερμανία, 102΄
Σκηνοθεσία: Romuald Karmakar
Εισαγωγικό κείμενο: Olaf Möller
Τον Δεκέμβριο του 2011, δέκα Γερμανοί διανοούμενοι συναντήθηκαν στο Βερολίνο για να συζητήσουν την πολιτική και οικονομική κρίση από την οποία σπαρασσόταν η Ευρώπη. Ανάμεσά τους ήταν ο Romuald Karmakar, ένας από τους πιο ελευθερόστομους και προκλητικούς κινηματογραφιστές-καλλιτέχνες, ο οποίος παρουσίασε ένα σύντομο φιλμάκι δίπλα στις παρουσιάσεις των υπόλοιπων συντελεστών. Αυτή η ταινία καταγράφει εκείνη τη συνάντηση και καλεί τις προοδευτικές δυνάμεις σε δράση.
Κείμενα #17
Δευτέρα 10 Απριλίου 2017, 24:00
Chamissos Schatten, Kapitel 1: Alaska und Aleutische Inseln (Η σκιά του Σαμίσο, Κεφάλαιο 1: Αλάσκα και Αλεούτιες Νήσοι), 2016, Γερμανία, 193΄
Σκηνοθέτης: Ulrike Ottinger
Εισαγωγικό κείμενο: Raquel Schefer