Monday, November 6, 2017

Ο Νοέμβριος στο TV5 Monde

Ο Νοέμβριος στο TV5 Monde

ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ
ΚΑΘΕ ΤΡΙΤΗ ΣΤΙΣ 19:40 ΣΤΟ
(logo TV5MONDE)


Η DU BARRY
ΕΡΩΤΑΣ ΣΤΙΣ ΒΕΡΣΑΛΛΙΕΣ
Μία πανέμορφη νεαρή κοπέλα, με εμπειρία στα παιχνίδια του έρωτα, επαναφέρει τη χαρά της ζωής σε έναν καταθλιπτικό Λουδοβίκο XV ο οποίος την ερωτεύεται τρελά
Τρίτη 17 Οκτωβρίου.

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Φως στην ιστορία αυτών των γυναικών οι οποίες, είτε με τα γραπτά τους είτε με τις πράξεις τους, συμμετείχαν στη Γαλλική Επανάσταση αξιώνοντας τα δικαιώματα και τις ιδέες τους, με κίνδυνο τη ζωή τους.
Τρίτη 24 Οκτωβρίου.

GEORGE SAND
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΑΘΙΑΣΜΕΝΟΣ
Ταλαντούχα δραματουργός σε αναζήτηση της ανεξαρτησίας, δημιουργεί ένα ανδρικό ψευδώνυμο. Στην έντονη ερωτική της ζωή, μία σχέση με κάποιον Frédéric Chopin
Τρίτη 31 Οκτωβρίου.

LA GRANDE MADEMOISELLE
ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΑ ΕΠΙ ΛΟΥΙ XIV
Η τραγική και μυθιστορηματική μοίρα της Anne Marie Louise dOrléans, ανυπόταχτης δισεκατομμυριούχας πριγκίπισσας, η οποία συμμετείχε στο στρατόπεδο της Fronde ενάντια στη βασιλική εξουσία.
Τρίτη 7 Νοεμβρίου.

CHURCHILL
ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΚΑΡΔΙΑ
Τα παιδικά του χρόνια στο παλάτι του Blenheim, η ιστορία αγάπης του με την Clémentine, τη γυναίκα της ζωής του, και η αγάπη του για τη λογοτεχνία που του χάρισε ένα βραβείο Νόμπελ.
Τρίτη 14 Νοεμβρίου.

ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
Η ΜΟΙΡΑΙΑ ΟΜΟΡΦΙΑ
Αδιαμφισβήτητη στρατιωτική ηγέτης, οργάνωσε πολυτελείς γιορτές και κατέκτησε τους ισχυρούς Ιούλιο Καίσαρα και Μάρκο Αντώνιο. Γνωριμία με την τελευταία βασίλισσα της Αιγύπτου.
Τρίτη 21 Νοεμβρίου.

Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΜΑΡΓΚΟ
Ο ΜΑΥΡΟΣ ΘΡΥΛΟΣ
Αποτυχημένος γάμος, φήμες, φαντασιώσεις, κραιπάλη, θρησκεία… Επιστροφή στην τραγική μοίρα μίας από τις πιοσυναρπαστικές γυναίκες της ιστορίας της Γαλλίας.

πηγή: Times News

No comments: