Tuesday, February 28, 2017

Αποτελέσματα διαγωνιστικών τμημάτων του 6ου Be there!


Καλή αρχή της νέας χρονιάς για το Be there! Corfu Animation Festival, που ανακοινώνει τα πρώτα αποτελέσματα επιλογής για τα τέσσερα διαγωνιστικά του τμήματα (μικρού μήκους-μικρού μήκους για παιδιά-φοιτητικές ταινίες).
Σε σύνολο 715 ταινιών που υποβλήθηκαν, 119 ταινίες από 38 συνολικά χώρες διανθίζουν το διαγωνιστικό πρόγραμμα και το πανόραμα του φεστιβάλ. Από την Ευρώπη, τις Ην. Πολιτείες, ως την Ιαπωνία και Νιγηρία, οι σκηνοθέτες και σκηνοθέτριες αναπλάθουν δημιουργικά και καινοτόμα την πραγματικότητα της εποχής τους .

Η έξοχη παραβολή της ταινίας Η Τυφλή Βάισα (Blind Vaysha, NFB) του Theo Ushev -και υποψήφια στα φετινά βραβεία Όσκαρ- ξετυλίγει την ιστορία μας κοπέλας που βλέπει το παρελθόν και το μέλλον, αλλά ποτέ το παρόν. Η Špela Čadež από την Σλοβενία με τον Νυχτογέρακα (Nighthawk, Bonobostudio 2016) διεισδύει σε ένα ποτρέτο αλκοολικού ασβού, ο Koji Yamamura αναπλάθει την Παρέλαση του Eric Satie με ντανταϊστικό τρόπο (Satie’s Parade, Ιαπωνία 2016), ενώ οι Shaun Clark & Kim Noce μεταφέρουν τον σαιξπηρικό Οθέλλο σε μια ιδιαίτερη ταινία μικρού μήκους (Neck & Neck, Ην. Βασίλειο).


No comments: